bittorrent-shoot-vrienden

BitTorrent Shoot: dit WeTransfer-alternatief zet data niet in cloud

Bestanden versturen zonder dat er een cloudserver bij komt kijken? Het is mogelijk met de nieuwe Shoot-app van BitTorrent.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BitTorrent ShootDe makers van BitTorrent gaan de concurrentie aan met bestandsdelers zoals WeTransfer en Apple’s eigen AirDrop. Met BitTorrent Shoot kun je makkelijk grote bestanden delen tussen iPhones, iPads en andere devices. Dit doe je simpelweg door een QR-code op een ander apparaat te scannen.

BitTorrent Shoot kan in één keer data verplaatsen. Het gebruikt daarvoor een speciaal BitTorrent-protocol, waarbij de gegevens worden versleuteld en waarbij de data niet in de cloud terechtkomen. Dat maakt Shoot een interessant alternatief voor WeTransfer, een dienst die wel je bestanden online bewaart tijdens het delen. Apple’s AirDrop gebruikt ook geen cloudservers, maar is gemaakt voor veel kleinere bestanden dan Shoot.

BitTorrent Shoot: gratis maar met beperkingen

Je kunt BitTorrent Shoot gratis downloaden, maar mag daarna slechts twee keer de app gebruiken om bestanden te delen. Wil je hierna de app blijven gebruiken? Dan moet je een eenmalige in-app aankoop van 2 euro doen.

Apple biedt met AirDrop al een manier om data tussen je apparaten te delen, maar Shoot zit net wat anders in elkaar. Ten eerste richt de app zich op grote bestanden, waardoor je in één moeite gigabytes aan data naar iemand anders verstuurt. Daarnaast is Shoot beschikbaar voor alle grote platformen. Naast een app voor iOS, zijn er ook versies voor Android en Windows Phone.

De nieuwe Shoot-app van BitTorrent is gebaseerd op BitTorrent Sync. Deze app gebruikt dezelfde vorm van bestandsdeling om een map tussen je computers, smartphones en tablets te synchroniseren. BitTorrent Sync is een alternatief voor Dropbox en iCloud Drive, dat je bestanden niet naar een cloudserver verstuurt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2015, 10:24
Categorie Apps
Onderwerp bittorrent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.