Officiële Geocaching-app vernieuwd voor seizoen 2014

De officiële Geocaching-app is compleet vernieuwd met een iOS 7 uiterlijk, GCcodes, een trackable landkaart en
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

geocaching doosjeGeocaching.com, de officiële geocaching-community, heeft de bijbehorende iPhone-app compleet vernieuwd voor het seizoen 2014. Nu het weer lekkerder weer wordt, is het tijd om de natuur in te trekken op zoek naar verborgen schatten. De vernieuwde app is aangepast aan het uiterlijk van iOS 7, bevat een nieuwe landkaart waarmee je jouw trackables kunt volgen en bevat meer informatie over jouw favoriete geocache-plaatsers.

Geocaching lijkt een goedkope hobby, maar als je naar de app kijkt krijg je een andere indruk: de prijs van de app is voor seizoen 2014 omhoog gegaan van €8,99 naar €11,99 en bovendien kun je ook nog een jaarabonnement van €26,99 binnen de app afsluiten voor premium-functies. Voor App Store-begrippen is dat veel. Groundspeak is het bedrijf achter de officiële Geocaching-app, die ondanks de fikse prijs behoorlijk goed wordt gewaardeerd. Nederlandse gebruikers geven de app een gemiddelde waardering van 4,5 sterren. Bij geocaching ga je op zoek naar caches, vaak een plastic doos met notitieblokje en wat kleine spulletjes. Om die caches te vinden moet je soms cryptische raadsels oplossen of met de gps-functie van je smartphone naar de juiste plek navigeren.

geocaching-iphone-2 geocaching-iphone-3

De trackable-landkaart zorgt ervoor dat je jouw trackable op de kaart kunt volgen, terwijl ze over de wereld bewegen van de ene geocache naar de andere. Er zijn al miljoenen caches in 185 landen, dus dat kan een leuk spoor opleveren. In de app kun je zoeken op GCcode. Weet je de GCcode van een cache al, dan kun je die direct opzoeken via de app.

Update: gebruikers melden dat dit al langer kon, zie reacties hieronder. De ontwikkelaar beweert echter dat het zoeken naar GCcodes vanaf het zoekscherm nieuw is.

Er is ook een Owner-zoekfunctie toegevoegd, zodat je meer informatie krijgt over de persoon die de cache geplaatst heeft. Heeft hij/zij nog meer leuke caches in de buurt verstopt? Dan kun je er meteen naar op zoek. Sommige plaatsers steken echt moeite in het kiezen van een mooie verstopplek en schrijven leuke tekstjes om ze te vinden.

Downloaden: Geocaching (€11,99, iPhone, iOS 6.1+)

geocaching-iphone-4 geocaching-iphone-1

Foto Flickr CC, Luis Pérez

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2014, 12:18
Categorie Navigatie
Onderwerp geocaching

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.