One-smart-piano

Gebruik je iPad als muziekdocent met The ONE Smart Piano

Piano leren spelen met je iDevice, maar wil je wel fysieke toetsen in kunnen drukken? Bekijk dan het Indiegogoproject van The ONE Smart Piano eens.

One-smart-piano

Piano leren spelen is een prijzige onderneming, zeker als je naast het instrument zelf nog op pianoles wilt. The ONE Smart Piano maakt van je iPhone of iPad een virtuele instructeur, die de fysieke toetsen op je piano laat oplichten als je hem aansluit op dit ambitieuze Indiegogoproduct.

Via het crowdfundingproject wordt een elektronische piano aan de man gebracht, die met een kabeltje gekoppeld kan worden aan een iOS- of Android-toestel waar de bijbehorende app op draait. Omdat het hier dus om een echte piano gaat, en geen app die virtuele toetsen op je scherm tovert, leer je meteen hoe het spelen op een fysieke piano gaat.

One-smart-piano-klassiek

Keyboard of klassieke piano?

Je hebt de keuze uit twee modellen: een klassieke houten piano en een keyboard, en het mooie ervan is dat je er geen smartphone aan hoeft te koppelen om er geluid uit te laten komen.

Alleen als je van plan bent om je vaardigheden bij te schaven hang je een iDevice aan het instrument, en als je indruk wilt maken op je vrienden koppel je dit elektronische hulpmiddel weer los. Een bijkomend voordeel van de elektronische piano is dat je hem nooit hoeft te stemmen.

Omdat het hier om een slimme piano gaat, geven lampjes op de toetsen aan welke je in moet drukken. Door op je iPad te kijken welke noten in aantocht zijn wordt een pianoles ineens een ritmespel, zoals Guitar Hero of Rock Band.

Lees ook: Dit iPhone-instrument is gitaar, piano en viool in één

One-smart-piano-keyboard

Speel mee met je favoriete muziek

Om het muzikale feest compleet te maken kun je muziek-apps als Apple Music, Spotify en YouTube afspelen via de ingebouwde speakers van The ONE Smart Piano. Handig als je mee wilt spelen met je favoriete nummers. Op Indiegogo is het instrument inmiddels uitgegroeid tot een ware hit, en het streefbedrag van $25.000 is dan ook al ruimschoots overschreden.

Op het moment van schrijven loopt de crowdfundingcampagne nog precies 24 uur. In deze tijd kun je de klassieke piano bestellen voor $849 (exclusief $199 verzendkosten) of het keyboard voor $229 (exclusief $59 verzendkosten). Geen goedkoop hebbeding dus, maar als je serieus van plan bent om een piano in huis te halen, is The ONE Smart Piano een high tech alternatief voor de klassieke piano-instructeur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2015, 11:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, piano

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.