tele2-gebouw

4G-uitrol voor bestaande Tele2-klanten loopt vertraging op

De uitrol van 4G voor sommige bestaande Tele2-klanten heeft vertraging opgelopen. Er is iets misgegaan in het klantensysteem van de provider.

tele2-gebouwDe uitrol van 4G bij Tele2 heeft vertraging opgelopen. Alle klanten zouden al in juni toegang moeten hebben tot het snellere 4G-netwerk, maar daar is de provider niet in geslaagd. Tele2 streeft er nu naar om iedereen uiterlijk in 2016 toegang te bieden tot het 4G-netwerk.

Het leek even heel rap te gaan bij Tele2. In april activeerde de provider alle 4G-masten die ze op dat moment hadden, waardoor 70 procent van Nederland toegang zou hebben tot het 4G-netwerk. Daarmee leek Tele2 hard op weg om in juni dit jaar landelijke dekking te bieden, maar dat is toch niet gelukt. Een woordvoerder van Tele2 bevestigt tegenover Tweakers dat de uitrol vertraging heeft opgelopen. Op het Tele2-forum wordt dit nog eens extra benadrukt. Een forummoderator schrijft bijvoorbeeld het volgende:

We streven er in ieder geval naar om in 2016 landelijke dekking te kunnen realiseren en tegen die tijd zullen de klanten vast al zijn omgezet. Ik denk dat iedereen wel kan begrijpen dat we nu een beetje huiverig zijn wat betreft een indicatie geven.

Problemen in het Tele2-klantensysteem zouden voor vertraging zorgen. Klanten met een abonnement dat bijna afloopt of net is afgelopen zorgen voor onvoorziene complicaties, waardoor de provider er moeite mee heeft om die klanten op 4G te krijgen. Hoewel hierboven de zinnen zijn gezet op een uitrol in uiterlijk 2016, is de Tele2-woordvoerder tegenover Tweakers hoopvoller. In augustus zouden de problemen hopelijk zijn opgelost, waardoor iedereen kan overstappen op het 4G-netwerk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2015, 11:47
Categorie Providers
Onderwerpen 4g, tele2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.