Tethercell: Bluetooth-batterij met iPhone-app

De Tethercell is een batterij-adapter met Bluetooth-verbinding. Hiermee kun je apparaten aan- of uitzetten via je iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

TethercellDe Tethercell is een adapter ter grootte van een gewone AA-batterij die plek biedt aan een AAA-batterij, en die verbinding maakt met je iPhone via Bluetooth. Je doet hem dus in een apparaat dat werkt met AA-batterijen. Vervolgens maakt een bijbehorende app het mogelijk om het apparaat waar de batterij in zit, aan of uit te zetten. Daarnaast biedt de applicatie nog een aantal andere handigheden: zo kun je aangeven hoe lang een apparaat precies ingeschakeld moet zijn en krijg je een bericht als de gebruikte batterij bijna leeg is.

Met de Tethercell kun je het aantal apparaten dat je via een iPhone bedient in huis uitbreiden. Tot nu toe waren er twee veelgebruikte methodes om je huis vanuit een app te bedienen. De simpelste methode is de aanschaf van producten zoals de Hue-lampen van Philips, die zijn gemaakt om met een app te communiceren. Heb je minder geavanceerde technologie in huis staan, dan kun je tussen het stopcontact en het apparaat een schakelaar van bijvoorbeeld HomeWizard hangen, waarmee je de stroom in- of uitschakelt. Tethercell biedt in de praktijk hetzelfde als die laatste methode, maar dan voor apparaten die een batterij gebruiken. Hierdoor is het accessoire ook handig voor een hoop handzame apparaten. Er is echter wel één nadeel: het gebruik van een Bluetooth-verbinding zorgt ervoor dat de accuduur van je apparaat wordt verminderd. Het gebruik van Blutooth Low Energy moet volgens de makers het energieverbruik echter minimaliseren.

De makers van de Tethercell zamelen net als veel andere ondernemers geld in via crowdfundsite Indiegogo om het project van de grond te krijgen. Doneer je 46 dollar (inclusief verzendkosten), dan krijg je een Tethercell – mits de beoogde 59.000 dollar in het laatje komt te liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2013, 11:37
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.