‘Goedkopere iPhone gemaakt van kunststof en metaal, wellicht transparant’

De goedkopere iPhone die volgens geruchten in 2013 op de markt komt is gemaakt van plastic met metaal en is half transparant.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

transparent_iPhone_4Komt er in 2013 een goedkopere iPhone, naast het bestaande model? Zo ja, dan heeft Digitimes alvast wat speculaties. Volgens geruchten uit de toeleveringsketen krijgt de iPhone 5C een behuizing van kunststof, in plaats van glas en aluminium dat in de huidige modellen wordt gebruikt. In de categorie ‘beetje bizar’ hebben ze ook vernomen dat de goedkopere iPhone een transparante behuizing van kunststof en metaal krijgt, zodat je de interne componenten goed kunt zien. Er zijn al verschillende onofficiële casemods geweest, waarmee je je iPhone kunt ombouwen tot een transparant model. Maar deze keer zou Apple zelf interesse hebben in het doorkijkeffect.

De benodigde componenten voor de iPhone 5C bevinden zich in het validatiestadium, aldus Digitimes. Het uiteindelijke product zal waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2013 op de markt komen.

Hoe het nou precies zit met die goedkopere iPhone is vooralsnog een raadsel. De doorgaans goed geïnformeerde Wall Street Journal en Bloomberg beweerden vorige week dat de iPhone 5C er echt komt. En deze keer is het niet het model van het vorige seizoen, maar een iPhone die speciaal is aangepast voor groeilanden zoals China. Latere opmerkingen van marketingbaas Phil Schiller wekten de indruk dat Apple niets ziet in een goedkopere iPhone, maar een artikel van Reuters daarover werd later ingetrokken met als reden dat het originele interview inhoudelijk sterk was gewijzigd. Maar het blijft nog steeds onduidelijk wat de werkelijke redenen waren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2013, 17:29
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen budget iphone, iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.