Tender

Tender: Tinder-achtige vleeskeuring voor lekker eten

Tinder gebruiken we alweer een hele tijd om mensen te keuren, maar zo'n systeem werkt natuurlijk ook prima voor andere zaken. Lekker eten bijvoorbeeld, zo bewijst Tender.

Tender
We vegen al een hele tijd mensen naar links of rechts om de liefde van je leven te vinden, dus waarom zou een soortgelijk concept niet werken voor andere belangrijke dingen in het leven? Gezond eten bijvoorbeeld, zo laat Tender zien, een Tinder-achtige app die vol zit met gezonde recepten die je naar hartelust naar links of rechts kunt vegen.

Zodra je een Tender-account hebt aangemaakt, kun je meteen beginnen met de vleeskeuring. Het ene na het andere gerecht passeert de revue, en met simpele vegen gooi je ze in de prullenbak of geef je ze een plekje in het Kookboek. In dit kookboek komen al je goedgekeurde gerechten op een rijtje te staan, waarvan je vanuit de app ook alle benodigde ingrediënten kunt zien. Wil je het volledige recept lezen, dan opent zich een webpagina binnen de app.

Tender-Drinken

Tender-Kookboek

Tender maakt hiervoor gebruik van verschillende kooksites, zoals Cookstr en Food52. Hoeveel verschillende gerechten er in Tender zitten is niet helemaal duidelijk, maar na een hele berg etenswaar naar links en rechts geveegd te hebben, hebben wij in ieder geval al weer genoeg inspiratie om de komende weken door te komen.

Als je op zoek bent naar specifieke gerechten, dan kun je via een zoekmenu (dat je opent met het vergrootglas) aangeven welke soort etenswaar er op je scherm verschijnt. Kies bijvoorbeeld alleen voor drinken, of maak het jezelf als vegetariër gemakkelijk door alleen ‘Vegan’ eten aan te vinken.

Wil je naast eten en mensen ook je muzieksmaak op een Tinder-achtige manier verfijnen? Probeer dan Choosic eens.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2015, 12:01
Categorie Apps
Onderwerp eten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.