Adventure Time Puzzle Quest icon

Adventure Time Puzzle Quest: match-3 in trippy cartoonwereld

In Adventure Time Puzzle Quest voor iOS speel je een match-3-game en rollenspel tegelijkertijd. De game is gebaseerd op het traditionele Puzzle Quest.

Adventure Time Puzzle QuestDe makers van cultshow Adventure Time hebben de handen ineengeslagen met de ontwikkelaar van Puzzle Quest, om samen een compleet nieuwe iOS-game te maken. In Adventure Time Puzzle Quest speel je een vertrouwd match-3-spel, terwijl je op de achtergrond tegelijkertijd een rollenspel voor je kiezen krijgt. Hoe meer je puzzelt, hoe krachtiger je team met cartoonhelden en hoe verder je in de game komt.

Het scherm bestaat in Adventure Time Puzzle Quest uit twee delen. Aan de bovenzijde zie je jouw spelfiguren en de tegenstanders staan, met aan de onderzijde een veld vol met gekleurde edelstenen. Veeg over de stenen om er drie naast elkaar te krijgen en ze verdwijnen uit beeld. Net als in bijvoorbeeld Bejeweled en Candy Crush Saga, maar in Adventure Time heeft dat nog een extra effect: personages mogen aanvallen als jij stenen bij elkaar zoekt.

Naarmate je langer speelt komen er steeds meer bijzondere stenen bij in het spel. Hiermee kun je bijvoorbeeld schatkisten openen of in één keer grote delen van het speelveld leegruimen, waardoor je krachtige aanvallen uitvoert. In de tussentijd verzamel je nieuwe voorwerpen voor je personages, waardoor je team steeds krachtiger wordt.

Net als de gewone Puzzle Quest

Adventure Time Puzzle Quest steekt solide in elkaar. Het spel voelt ontzettend goed afgewerkt en zit bomvol nieuwe levels, waardoor je er flink wat uurtjes in kunt besteden. Verwacht echter niet een bijster origineel spel. Deze Adventure Time-variant lijkt verdacht veel op eerdere Puzzle Quest-games, die op hun beurt vaak zijn nagedaan in games zoals You Must Build A Boat en Puzzles & Dragons. Dit is de zoveelste match-3 game met RPG-elementen in de App Store. Maar dan een heel erg goede.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2015, 9:36
Categorie Apps
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.