Tempo slimme agenda app iPhone iPad

Tempo: slimme agenda-app nu ook in Nederland

Afspraken maken met normale zinnen, handige contactinformatie en navigeren naar je vergaderingen: Tempo is hyperintelligent.

Tempo slimme agenda app iPhone iPadIn de Verenigde Staten wordt het al even gezien als de slimste agenda-app die je op de iPhone kan installeren, maar voor ons was de agenda nog niet te downloaden en te gebruiken. Een nieuwe update verandert dat. Tempo is in Nederland, inclusief iPad-ondersteuning en alle bekende communicatiemogelijkheden die de app ‘slim’ maken. Hoe goed werkt Tempo voor ons?

Indrukwekkende functies in Tempo

Tempo heeft de neiging je te overweldigen met mogelijkheden nadat de app zich aan je heeft voorgesteld. Daarom is het handig even de basis door te nemen. Met de knop linksboven schakel je tussen vijf agenda-weergaven. Drie daarvan bevatten bovenin data waartussen je schakelt en daaronder de afspraken weergegeven in een lijst: maand, twee weken en lijst. De weergaven dag en week zijn blokkenschema’s zoals je ze wellicht kent uit Week Calendar.

Tempo maand agenda Tempo twee weken agenda

Tempo zoekt alles over je gesprekspartners

Het andere wapenfeit van de app is de vloeiende tekstinvoer. Je kan afspraken maken met vloeiende zinnen. Typ ‘Launch iPhone with Bastiaan Vroegop in Amsterdam friday 8:00 26 sep’ en de app handelt alle vakken goed af. De locatie, tijd en datum zijn al goed ingevuld. Als je met herhalende afspraken wil werken, kan je die ook in het Engels in de zin verwerken.

Tempo zoekt zelf de juiste contactpersoon op. De afspraak-detailpagina toont contactinformatie van Bastiaan en op het Insights-tabblad staan onze gemeenschappelijke contacten op Facebook, zijn CV op LinkedIn, zijn laatste tweets, zijn laatste Facebook-checkin en zelfs de laatste links die hij deelde via Facebook. Met een aparte knop in de afspraakdetails kan je zelfs zoeken naar recente mailgeschiedenis en documenten die verstuurd zijn tussen jou en andere vergaderaars. Het ijs breken met iemand kan niet lastig meer zijn. De agenda-apps Fantastical 2 en Calendars 5 pronkten al eerder met de natuurlijke tekstinvoer, maar door de contactinformatie haal je er in Tempo meer uit. Het is even wennen, maar de moeite waard.

Tempo app review informatie contactpersoon Tempo app review tweets en foto van Bas

Weer en verkeer bijhouden in Tempo

Zo heeft Tempo meer slimmigheidjes die je werkdag kunnen vereenvoudigen. Als je een exacte locatie invoert bij een afspraak, berekent de app de reistijd die je nodig hebt vanaf je huidige locatie en geeft tijdig een pushnotificatie voor vertrek. De app toont een kaart op de detailpagina en je kan vanuit de app naar je route navigeren met Apple’s Kaarten-app, Google Maps of Waze. De app kan ook een nabije parkeerplaats voor je vinden en in steden waar het beschikbaar is, schakel je zelfs een Uber-taxi in vanuit Tempo.

Van mindere hoge wiskunde is de vermelding van het weer in de komende week. De app laat bovenaan elke lijstweergave het weerbericht op een dag zien. Je ziet de maximum- en minimumtemperatuur. Als je het in de instellingen activeert, kan je net als in Fantastical ook hier snel bij je takenlijst, die synchroniseert met de Herinneringen-app op de iPhone en iPad.

Tempo app review afspraak op locatie Tempo app review sms-bericht schrijven

Zoveel vernuft

Het is moeilijk voor te stellen hoeveel kleine dingetjes Tempo goed doet. Hoe de kleuren van je verschillende agenda’s verwerkt zijn in de lijstweergaven. Dat je snel iemand feliciteert naar aanleiding van een Facebook-uitnodiging (eerder gezien in Sunrise Agenda). Dat vluchtinformatie getoond wordt door de app. Dat je kan reageren op Facebook-uitnodigingen. Het feit dat de app PDF- en Microsoft Word-documenten kan weergeven. Dat je met een lange druk op een afspraak, de afspraak een dag kan opschuiven. Dat je vanuit de afspraakdetails je mededeelnemers kan sms’en en kan e-mailen dat je iets later komt. En dat je dat berichtje kan aanpassen in de instellingen. Of dat je een followup kan starten vanuit een afspraak, waarmee je de contactinformatie en locatie onthoudt, maar niet zomaar de afspraak kopieert of herhaalt.

Lees ook: Beste agenda-apps op iPhone en iPad

Tempo app review instellingen iPhone Tempo app review weekweergave iPhone

Tempo: toch nog verbeterpunten

Het is bijna jammer om te erkennen dat Tempo ook nog verbeterpunten heeft. De applicatie is op dit moment niet Nederlands en voelt Nederlandse woorden ook niet aan bij de vloeiende tekstinvoer. Ook kan ik soms alleen een ‘ik ben later’ e-mail sturen, terwijl ik ook het telefoonnummer van iemand heb. En op de iPad zijn de week- en maandweergave weliswaar uitstekend; in lijstvorm op de iPhone kan het net wat overzichtelijker. Alle afspraakdetails, kleurenvariaties en inspringingen zorgen ervoor dat andere agenda-apps op de iPhone een overzichtelijkere weekweergave hebben. Onverlet heeft Tempo het nu al in zich je favoriete agenda-app te worden. Als je een assistente hebt, moet ze vrezen voor haar baan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2014, 12:43
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, tempo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.