Mimechat

Klaar met emoji? Probeer de avatars van Mimechat eens

Gebruik je graag emoji in een tekstbericht? Dan is Mimechat iets voor jou: hiermee neem je animaties op in een Facebook- of chatbericht.

Mimechat
Emoji zien we steeds vaker terug in tekstberichten, dus is het niet eens tijd dat we deze figuurtjes wat meer ruimte geven? Mimechat zet een cartoonesk alter ego onderaan je chatscherm, dat tal van emoties en acties uitvoert terwijl jij praat.

Door de constante aanwezigheid van een kleine avatar worden tekstberichten meteen een stuk interactiever, zeker omdat hij (of zij) reageert op de woorden die je intikt. Door een emotie of houding in het Engels en tussen twee dubbele punten uit te schrijven, is de kans groot dat jouw avatar dit uitbeeldt.

Mimechat-wave

:Smile:

Mimechat ondersteunt meer dan zestig van deze animaties, bijvoorbeeld als je 😥 ,:facepalm: of :squeeze hug: toevoegt aan je chatbericht. Met een knopje op het scherm kun je deze animaties ook handmatig selecteren, voor het geval je ze niet allemaal uit je hoofd kent.

Mimechat-screenshot Mimechat-screenshot

Voordat dit zover is, zul je eerst je telefoonnummer door moeten geven aan Mimechat. Je krijgt vervolgens een activatiecode, waarna je aan de slag kunt met het aankleden en vormgeven van je avatar. Het grote nadeel van Mimechat is dat het in tegenstelling tot emoji niet in je toetsenbord verwerkt zit en dus alleen te gebruiken is in een speciale app.

Fish-Slap-1

Wie stapt er over?

Tot het moment dat je contactpersonen ook de overstap maken naar Mimechat kun je vanuit de app wel een plaatje versturen van je avatar, of een filmpje opnemen terwijl je een animatie uitvoert. Je slaat deze op in je camerarol, waarna je het vanuit Mimechat kunt delen op Facebook of in een e-mail. Dit proces is echter nogal omslachtig. De video’s spelen ook niet automatisch af in Facebook Messenger, wat direct al afbreuk doet aan het komische effect ervan.

Het succes van Mimechat hangt dan ook samen met de hoeveelheid mensen die er gebruik van maakt. Door de koddige en vrolijke avatars heeft Mimechat in ieder geval bij een jonger publiek de kans om in de smaak te vallen. De app is gratis te downloaden, maar maakt wel gebruik van in-app aankopen om extra kleding en animaties voor je Mimespeler te verkopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2015, 18:27
Categorie Apps
Onderwerp chatten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.