‘Apple wil Drake, Pharrell Williams en David Guetta als iTunes-dj’

Apple heeft plannen om bekende artiesten in te schakelen voor iTunes Radio of een nieuwe muziekdienst op basis van Beats Music. Drake, Pharrell Williams en David Guetta worden genoemd.

Apple is van plan om bekende artiesten in te schakelen als gast-dj’s. Het plan is om Drake, Pharrell Williams en David Guetta in te schakelen om afspeellijsten samen te stellen. Apple zou in onderhandeling zijn om voor 19 miljoen dollar Drake in te schakelen als gast-dj voor iTunes Radio. De rapper krijgt mogelijk ook nog aanvullende taken. Drake en Pharrell hebben al ‘iets’ met Apple: ze werden vroegtijdig gesignaleerd met een Apple Watch, nog voordat de smartwatch in de winkel lag.

itunes radio

Drake droeg een gouden versie van de Apple Watch met sportband op het Coachella-festival, terwijl Pharrell een paar dagen eerder in het tv-programma ‘The Voice’ gesignaleerd werd met een soortgelijk klokje. Het plan zou zijn om iTunes Radio te vernieuwen of onderdeel te maken van Apple’s nieuwe muziekdienst, waarvan de aankondiging tijdens WWDC 2015 wordt verwacht. De CEO van Beats Music is ondertussen ook hoofd van iTunes Radio, dus de kans op een samenvoeging is groot.

Wat die nieuwe muziekdienst betreft: Apple zou van plan zijn om gebruikers 3 maanden gratis te laten proberen, waarna je moet betalen. Apple zou daarbij erop aansturen dat de muzieklabels de kosten daarvan dragen. Ook zou Apple gratis songteksten willen opnemen in de dienst. Apple heeft al de bekende dj Zane Lowe in dienst genomen om te werken aan een nieuwe muziekdienst. Mogelijk gaat het daarbij om iTunes Radio, een dienst die nog niet officieel in Nederland is uitgebracht. Ook werden meerdere topproducers van BBC Radio 1 in huis gehaald, eveneens om te zorgen voor een verbeterd muziekaanbod en selectie van betere muziek, zodat je straks zelf niet hoeft te kiezen.

Lees ook:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2015, 9:24
Categorie Diensten
Onderwerp itunes radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.