TellSpec: voedselscanner met iPhone-app toont voedingsstoffen

De TellSpec is een voedselscanner met bijbehorende iPhone-app, die de hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen in een maaltijd toont.

TellSpecDe TellSpec wil het met één druk op een knop mogelijk maken om de hoeveelheid calorieën, chemicaliën, voedingsstoffen en allergenen in een maaltijd te scannen, waarna deze informatie naar een bijbehorende iOS-app wordt gestuurd. Je hoeft het apparaatje alleen maar op je maaltijd te richten en de knop ingedrukt houden totdat het apparaatje begint te piepen. Een leuk idee, maar de makers hebben nog een lange weg te gaan: in de eerste beelden is bijvoorbeeld alleen maar een 3D-model te zien, en de initiatiefnemers zeggen nog tot augustus 2014 nodig te hebben om de TellSpec te maken.

In de TellSpec zit een spectrometer die wordt gebruikt om je maaltijd te analyseren. Een algoritme dat zich op een cloudserver bevindt vertaalt vervolgens je scan, om zo in een app aan te geven wat je exact voor je hebt. Volgens de makers kun je zo bijvoorbeeld zien hoeveel calorieën er in een bon-bon zitten, en hoeveel suiker ei, vanille en gluten hier in verwerkt zitten.

Hoewel de TellSpec zich nog maar in een vroege fase bevindt, kun je nu al op Indiegogo geld doneren om volgend jaar een voedselscanner toegestuurd te krijgen. Door minstens 150 dollar krijg je in augustus 2014 een TellSpec toegestuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2013, 14:01
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.