‘iPad 5 met A7-processor maakt het zakelijke pc-markt moeilijk’

Analisten van Deutsche Bank Equity Research denken dat een iPad 5 met A7-processor de zakelijke pc-markt flink kan verstoren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad 5Introduceert Apple later deze maand een iPad 5 met een 64-bits A7-processor, dan zal dit er voor zorgen dat bedrijven sneller voor een iPad in plaats van een gewone computer kiezen. Dit denken de analisten van Deutsche Bank Equity Research. Een 64-bits iPad zou meer krachtige enterprise-applicaties kunnen aanbieden, waardoor een ouderwetse computer niet langer nodig is.

Deutsche Bank had eerder al voorspeld dat pc-verkoop in 2013 met 8 procent zou krimpen, een percentage dat in 2014 op 6 procent zou liggen. De analisten hebben deze percentages bijgesteld, deels op basis van de mogelijke iPad 5. Er wordt daarom gerekend op dalingen van 10 procent in 2013 en 8 procent in 2014.

In een bericht aan investeerders zeggen de analisten het volgende:

We verwachten een groei in [desktop]virtualisatie en iPad-verspreiding in de enterprise-sector om zo de pc-verkoop in 2014 en 2015 onder druk te zetten. We verwachten dat AAPL’s (Apple’s) nieuwe iPad een 64-bits-architectuur zal gebruiken, waardoor de ontwikkeling van een breed aanbod aan enterprise-apps mogelijk wordt en de zakelijke markt steeds beter benaderd kan worden.

Uiteraard is de iPad 5 nog niet door Apple aangekondigd, maar geruchten wijzen op een evenement later deze maand waar dit zal gebeuren. De introductie van een 64-bits A7-chip in deze iPad zou niet gek zijn, aangezien Apple deze zelfde chip in de iPhone 5s heeft toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2013, 16:38
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.