Telegram iPhone vernieuwd

Telegram laat je nu chatten vanuit persoonlijke link

Telegram voor iPhone en iPad geeft je een gebruikersnaam en een link. Iedereen met die link, kan direct met je chatten.

Telegram iPhone vernieuwdWordt contact opnemen via Telegram makkelijker dan een belletje plegen of een sms’je versturen? Het lijkt er wel op. Vanaf nu hoef je geen telefoonnummers of contactenlijst meer uit te wisselen met de chatapp. Telegram versie 2.7.4 zorgt ervoor dat je een gebruikersnaam kan aanmaken. Die gebruikersnaam vormt je persoonlijke link en iedereen die daarop klikt of drukt, kan meteen een chat met je starten.


Als je op Telegram.me/gebruikersnaam drukt of klikt, zie je een webpagina waarop je met een knop meteen de juiste chat in de app opent. Heb je Telegram niet, dan word je doorgestuurd naar een downloadpagina.

Telegram chatten vanuit linkDoor de vernieuwing zet Telegram het telefoonnummer bijna buitenspel. Je hebt het nog wel nodig om een account op Telegram aan te maken, maar je hoeft hem niet meer met andere gebruikers uit te wisselen voordat je kan chatten. Met een knop bovenin het chatvenster, deel je alsnog je telefoonnummer met de ander. Sowieso staat de update in het teken van het telefoonnummer: je kan je account nu namelijk mee-migreren als je een nieuw telefoonnummer hebt.

De laatste vernieuwing in Telegram 2.7.4 voor iPhone en iPad is een beveiligingsmaatregel. Telegram zorgt er nu voor dat de encryptiesleutels voor de geheime chats nu om de zoveel tijd automatisch worden vervangen. Dat moet helpen tegen het kraken van de sleutels van chats die maar open blijven staan en al een tijd niet vernieuwd zijn. Door die zogenoemde Perfect Forward Secrecy hoef je niet steeds opnieuw een geheime chat met iemand aan te maken, stelt Telegram.

De WhatsApp-concurrent blijft zich in hoog tempo vernieuwen. Onlangs kreeg Telegram al een update die geanimeerde GIF’s zoeken mogelijk maakte en gedeelde YouTube-video’s een preview gaf. Ook kan je sindsdien je account vernietigen en per persoon bepalen wie mag zien wanneer je online was en niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.