iPhone 7 review: geen nieuwe telefoonfuncties

Tele2 activeert VoLTE voor iPhone-gebruikers

Ook Tele2 heeft VoLTE geactiveerd voor de iPhone, dankzij nieuwe aanbiederinstellingen. Je kunt nu dus bellen via het 4G-netwerk met betere spraakkwaliteit.

Bellen via 4G is nu ook mogelijk voor klanten van Tele2. De mobiele provider schakelde in december 2016 VoLTE al in voor alle klanten met een geschikt toestel, maar waarschuwde op dat moment nog wel: “De toestelfabrikant moet speciale software ontwikkelen die is afgestemd op de netwerkspecificaties van het Tele2-netwerk.” Het gaat hier om nieuwe aanbiederinstellingen en die zijn inmiddels beschikbaar. Voor Tele2 moet je versienummer 27.1 hebben.


iPhone 7 review: de iPhone 7 bevat geen verbeteringen voor de belkwaliteit, maar wel voor mobiel internetten

Tele2: bellen via 4G

Een paar dagen geleden schakelde Vodafone VoLTE in en nu kan het dus ook bij Tele2. Je hebt minimaal een iPhone SE of iPhone 6 met iOS 10.2 nodig om de functie te kunnen gebruiken.

Bekijk ook

VoLTE in Nederland en België: zo werkt bellen via 4G en 5G op je iPhone

Met VoLTE bel je in Nederland en België via een 4G- en 5G-verbinding. Dankzij VoLTE klinken gesprekken beter en wordt de verbinding sneller tot stand gebracht. Bij welke providers werkt het en wat heb je nodig? Je leest hier alles over VoLTE.

Tele2 VoLTE: zo werkt het

Bij de meeste mobiele providers is VoLTE standaard ingeschakeld. Mocht dat bij jou niet het geval zijn, dan kun je het hier aanpassen:

  1. Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data.
  2. Zorg dat de optie Gesprekken en data is aangevinkt.

Niet zichtbaar? Dan moet je even controleren of je wel de juiste aanbiederinstellingen op je toestel hebt staan. Hiervoor ga je naar Instellingen > Algemeen > Info en blader je omlaag naar het item Aanbieder. Daar moet bij Aanbieder de aanduiding ‘27.1’ staan.

Vodafone bellen met 4G-instelling.

Voordelen van bellen via VoLTE

Waarom bellen via je 4G-verbinding? Het gaat vooral om de betere gesprekskwaliteit en het feit dat je toestel sneller verbinding maakt. Wanneer twee mensen beschikken over VoLTE zal een telefoongesprek automatisch via VoLTE verlopen. Valt de verbinding weg, dan schakelt de telefoon moeiteloos over naar de 2G-verbinding. Daarbij zou geen vertraging mogen optreden. Bovendien ben je beter bereikbaar in regio’s waar nu slechte 2G-dekking is. Dat komt omdat veel providers voor 4G gebruik maken van een lagere frequentie, waardoor ze een groter gebied kunnen afdekken.

Bekijk ook

VoLTE in Nederland en België: zo werkt bellen via 4G en 5G op je iPhone

Met VoLTE bel je in Nederland en België via een 4G- en 5G-verbinding. Dankzij VoLTE klinken gesprekken beter en wordt de verbinding sneller tot stand gebracht. Bij welke providers werkt het en wat heb je nodig? Je leest hier alles over VoLTE.

Tele2 wil ’s werelds eerste provider worden die klanten alleen bedient via het 4G-netwerk. Het inschakelen van VoLTE is daarin een belangrijke stap, want als iedereen er gebruik van maak is geen 2G-netwerk meer nodig. Afgelopen december maakten al 170.000 klanten van Tele2 gebruik van VoLTE en nu de iPhone-gebruikers erbij komen zal dat aantal snel groeien.

VoLTE is gebaseerd op IP-technologie en is dus volledig digitaal. De voordelen van betere gesprekskwaliteit en sneller opbouwen van een verbinding, gelden echter alleen bij een gesprek tussen twee VoLTE-toestellen die bij dezelfde provider zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 januari 2017 om 14:25
Onderwerp
Categorie
Providers
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.