tele2 logo 4g

Tele2-klanten zitten binnen 3 maanden op 4G-netwerk

Tele2 gaat klanten met een 4G-toestel binnen drie maanden overzetten op het 4G-netwerk. De dekking laat nog wel te wensen over.

tele2 logo 4gMobiele provider Tele2 gaat binnen 3 maanden klanten met een 4G-telefoon toegang geven tot het 4G-netwerk. Ook worden de klanten overgezet naar een nieuw administratiesysteem. Tele2 is in Nederland de vierde provider met een eigen 4G-netwerk. Ze bemachtigden tijdens de frequentieveiling in 2012 licenties om een 4G-netwerk in Nederland te mogen bouwen, naast KPN, Vodafone en T-Mobile. Tele2 had als nieuwkomer wat meer tijd nodig en is nu als laatste van de 4G-aanbieders klaar met het netwerk. De overstap naar het 4G-netwerk heeft mogelijk ook gevolgen voor gebruikers van Bliep, die sinds vandaag zijn overgezet van het T-Mobile-netwerk naar het Bliep-netwerk.


De komenden weken worden de Tele2-klanten overgezet naar het 4G-netwerk. Klanten met een 4G-telefoon die binnen het dekkingsgebied wonen, zijn als eerste aan de beurt. De provider kijkt daarbij met welk toestel en klant verbinding maakt. De eerste groep omvat 40.000 klanten. Daarna worden alle klanten die een geschikte smartphone hebben binnen 3 maanden overgezet op het snellere netwerk.

De afgelopen tijd waren al 300 Tele2-klanten het nieuwe netwerk al aan het testen. In het grootste deel van de Randstad zegt Tele2 al dekking te hebben, in ieder geval buitenshuis. Binnenshuis is er in 50 procent van de gevallen dekking. Over een jaar verwacht Tele2 landelijke dekking te kunnen bieden. Bestaande klanten krijgen voorrang op nieuwe klanten. Volgens de provider heeft ongeveer dertig procent van de Tele2-klanten een geschikt 4G-toestel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2015, 16:35
Categorie Providers
Onderwerpen 4g, tele2
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.