Adobe Slate app

Adobe Slate: verslagen in tijdschriftenstijl op de iPad maken

Adobe heeft een nieuwe app uitgebracht voor de iPad. Met Slate kun je door foto's en tekst in te voegen mooie verslagen maken die lijken op tijdschriften.

Adobe Slate appHerinner je je Adobe Voice nog? Vorig jaar schreven we een artikel over de app waarmee je met plaatjes en gesproken tekst video’s kunt maken. Adobe heeft nu een opvolger uitgebracht. Met Adobe Slate kun je door foto’s en teksten in te voegen mooie verslagen, nieuwsbrieven en presentaties maken op je iPad. Flipboard, maar dan met eigen beeldmateriaal.

Om een project te beginnen kun je in de app kiezen tussen 11 layouts die vooraf zijn samengesteld. Deze hebben wat weg van tijdschriften en variëren van chic en zakelijk tot meer speelse indelingen. Door foto’s in te voegen die op je iPad zijn opgeslagen kun je het verslag persoonlijk maken. Het is ook mogelijk om afbeeldingen uit Adobe’s Lightroom of Creative Cloud te gebruiken. Voor het invoeren van tekst kun je via de microfoon gesproken zinnen opnemen of zelf een tekst bij het verslag typen. Verder heeft Slate ook verschillende lettertypes, kleuren en animaties waarmee je eenvoudig zelf een mooie stijl kunt creëren. De app biedt voldoende opties om zowel een zakelijke presentatie te maken als een leuk fotoverslag voor je familie.

Adobe Slate screenshot 1 Adobe Slate screenshot app

Projecten die je op je iPad hebt gemaakt worden op zowel de tablet als iPhone en desktop goed weergegeven. De app zorgt ervoor dat de verhoudingen passen bij de grootte van het scherm. Het is ook mogelijk om knoppen aan een digitaal verslag toe te voegen, waarmee lezers bijvoorbeeld meer informatie kunnen opvragen of een donatie kunnen doen. Ben je tevreden met het eindresultaat dan heeft Slate meerdere opties op je project te verspreiden. Zo kun je het als weblink delen via Twitter en Facebook, versturen per mail of toevoegen aan een website of blog.

Met Adobe Slate kun je zonder ontwerpkennis een mooi verslag of goed-uitziende presentatie maken op je iPad. Dit komt met name door de verschillende layouts, waarmee je gemakkelijk aan de slag kunt. Tegelijkertijd is dit voor sommigen misschien ook een nadeel, omdat je op de foto’s en teksten na weinig specifieke dingen aan het ontwerp kan veranderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2015, 17:04
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.