Waze Traffic Bar

Navigatie-app Waze vertelt hoe lang je nog in de file staat

De navigatie-app Waze heeft in een nieuwe update de Traffic Bar toegevoegd. Met deze balk kun je zien hoe lang je nog in de file staat en je vooruitgang volgen.

waze-easter-eggsAls het even kan vermijden we ze het liefst, maar soms ontkomen we er niet aan om toch in een file te belanden. Als automobilist zit er in dat geval niets anders op dan te wachten tot het verkeer weer op gang komt. Dankzij een update van de navigatie-app Waze kun je voortaan zien hoe lang je nog in de file moet staan en je voortgang in de rij auto’s volgen.

De nieuwe functie van de app wordt de traffic bar genoemd en herkent wanneer je vast komt te staan in een file. Je krijgt dan aan de linkerkant van het scherm een balkje te zien. Hierin kun je de voortgang van de file aflezen en staat ook de verwachte tijd aangegeven die je nog zult moeten wachten. De balk vult zich naarmate je het einde van de file nadert. De informatie is gebaseerd op een schatting en zal dus niet altijd helemaal nauwkeurig zijn, maar het geeft je tijdens het wachten wel een indicatie van hoe lang het nog duurt voor je weer door kunt rijden.

Waze Traffic Bar

Naast de traffic bar heeft Waze, dat in handen is van Google, ook nog andere aanpassingen aangebracht. Zo zijn de steminstructies verbeterd, kun je gemakkelijk een ontvangstbevestiging sturen wanneer iemand zijn verwachte aankomsttijd via de app met je gedeeld heeft en (her)berekent Waze sneller je geplande routes.

Speciaal voor Pasen heeft Waze een actie opgezet om paaseieren te zoeken tijdens het rijden. Meer informatie vind je in het artikel dat we eerder hierover schreven. De Paas-actie duurt nog tot 5 april.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2015, 15:48
Categorie Apps
Onderwerpen Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.