TED maakt video’s iPhone-vriendelijk

De website TED.com is voortaan iPhone-vriendelijk te raadplegen. TED ruilde Flash in voor een alternatief, dat op de iPhone te vinden is.

ted websiteDe beheerders van de TED-website hebben Flash afgezworen en kiezen voortaan voor een iPhone-vriendelijke weergave. Dat heeft TED-leider Chris Anderson via Twitter bekendgemaakt. TED is een vermaarde conferentie waar ‘s werelds meest originele ideeënmakers en innovators een praatje komen houden. Die presentaties worden als TED Talks op de website gepubliceerd. Op de iPhone (en straks op de iPad) kun je die presentaties nu ook bekijken.

Je kunt ook op de iPhone een gebruikersaccount aanmaken en commentaar of een sterrenwaardering geven. Bezoek je de website vanaf een normale pc, dan zul je de video’s nog steeds in Flash-formaat zien. Echt nodig was de aanpassing trouwens niet, want in de App Store is al een applicatie te vinden, waarmee je de video’s al op de iPhone kon bekijken. Een YouTube-kanaal heeft TED eveneens. Meer dan 500 TED Talks zijn inmiddels al online te zien. Elke presentatie duurt maximaal 18 minuten.

Naar de website: TED.com
Downloaden van de app: TED (gratis) of probeer Mother TED (niet-officieel, ook gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2010, 8:25
Categorieën Apps, iOS
Onderwerp flash

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.