anand-shimpi-apple

Bekende techblogger Anand Shimpi gaat bij Apple werken

De bekende techblogger Anand Shimpi, bekend van de website AnandTech, is in dienst getreden bij Apple. Welke rol Anand krijgt is nog onbekend.

anand-shimpi-appleAnand Shimpi van de bekende tech-reviewsite AnandTech, kondigde dit weekend aan dat hij niet langer betrokken zal zijn bij de site die hij in 1997 oprichtte. Anand vertelde fans in een blogposting dat hij zich officieel zou terugtrekken uit de tech-uitgeverswereld, maar liet in het midden wat zijn volgende carrierestap zou zijn. “Ik zal niet voor altijd stilzitten”, beloofde de 32-jarige Anand. “Er liggen meerdere uitdagingen op me te wachten”. Vandaag werd bekend welke uitdaging hij heeft gekozen: hij gaat bij Apple werken. Een Apple-woordvoerder heeft inmiddels bevestigd dat Anand is ingehuurd. Verdere details zijn nog niet bekend.

Anand Lal Shimpi stond bekend om zijn diepgravende artikelen over technologie, vooral op het gebied van chips en andere hardware-componenten. Aanvankelijk besprak de destijds 14-jarige Anand vooral moederborden, later kwamen ook CPU’s, videokaarten, pc-kasten, notebooks en meer erbij. Recent volgden smartphones en tablets, maar altijd met een zeer technische insteek. De website AnandTech gaat ondertussen gewoon door, onder leiding van Ryan Smith, die al bijna tien jaar voor de website werkt. Anand schreef de afgelopen tijd ook niet meer alleen: de onderwerpen CPU’s en mobiel werden bijvoorbeeld overgenomen door collega’s Ian Cutress en Joshua Ho.

De kans is groot dat Anand in een van de technische hardwareteams van Apple gaat werken, bijvoorbeeld op het gebied van CPU’s of andere componenten. Eerder dit jaar stapte AnandTech-blogger Brian Klug al over naar Apple. Hij werkt aan processors voor iDevices.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2014, 0:44
Categorie Apple
Onderwerp personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.