T-Mobile introduceert flexibele abonnementen vanaf 13 mei

T-Mobile heeft nieuwe abonnementen ingevoerd per 1 mei. Het gaat om flexibele abonnementen, met een basis-databundel van 64kbps. Je bepaalt zelf hoeveel belminuten en data je nodig hebt.

t-mobile dataT-Mobile heeft vandaag nieuwe, flexibele abonnementen aangekondigd die vanaf 13 mei 2013 af te sluiten zijn. De provider zegt daarmee te willen breken met het ‘oude denken’ in de telecomsector. Er komt een nieuw model, waarbij klanten het abonnement helemaal zelf kunnen samenstellen op basis van eigen gebruik. Alle combinaties van MB’s, minuten en diensten zijn mogelijk.

Er zijn belbundels van 90, 150, 200 en 300 minuten. De databundels zijn 250, 500, 1000, 2000 en 5000 MB groot. Ook zijn er bundels van 1GB en hoger, die een hogere snelheid hebben. Alle startabonnementen zijn inclusief onbeperkt sms’en en whatsappen via een internetverbinding op lage snelheid. Het samenstellen van een abonnement bestaat uit vier stappen, waarbij belminuten en MB’s losgekoppeld zijn. T-Mobile wil met de abonnementen een einde maken aan onverwachte kosten voor mobiel internet in binnen- en buitenland. De abonnementen zijn ook beschikbaar voor ondernemers. Prijzen worden nog bekendgemaakt.

Voor bestaande klanten verandert niets. Zij kunnen hun abonnement verlengen en gebruikmaken van de nieuwe abonnementen als hun huidige abonnement afloopt. Het onbeperkt whatsappen is een andere formulering van ‘onbeperkt internet’ dat T-Mobile voorheen beloofde. Als je je databundel overschrijdt val je terug naar een erg lage snelheid, waarbij je geen videofilmpjes meer kunt kijken. Maar het plaatsen van een WhatsApp-berichtje of ander tekstberichtje is nog wel mogelijk. Elk abonnement biedt toegang tot het 4G-netwerk van T-Mobile, zodra dit beschikbaar is. Dit geldt voor alle 4G-ready smartphones, inclusief de iPhone 5. Klanten die de maximale snelheid van 4G willen gebruiken kunnen hun abonnement later dit jaar aanpassen.

T-Mobile spreekt van een gloednieuwe aanpak, ook al andere telecomproviders zoals KPN al eerder gekozen voor het flexibel samenstellen van abonnementen door belminuten en databundels los te koppelen. KPN kiest echter voor toestellease en rekent extra kosten als je je databundel overschrijdt. T-Mobile doet dat niet, maar verlaagt de snelheid.

Elk abonnement biedt een basissnelheid van (je leest het goed) 64 kbps. Wil je meer, dan zul je een databundel moeten aanschaffen. Wie niet wil kiezen kan ook een samengesteld pakket nemen, waarbij je wordt gewezen op de combinatie die het voordeligst voor jou uitpakt. Om onverwachte kosten in het buitenland te voorkomen is Travel & Surf standaard geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat klanten in het buitenland simpel een dag- of weekpas kunnen kopen voor internetgebruik. Als het tegoed is verbruikt stopt de internettoegang, zodat je geen onverwachte kosten hebt.

Zoals al eerder aangegeven: de prijzen van de nieuwe T-Mobile-abonnementen zijn nog niet, maar zullen de komende dagen bekend worden.

Meer info over huidige abonnementen: T-Mobile

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2013, 11:34
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.