Jamstik: mini-gitaar met iPhone-koppeling

De Jamstik is een mini-gitaar die je op iPhone en iPad kunt aansluiten. De gitaar stuurt een MIDI-signaal naar je iOS-apparaat, zodat je het kunt bewerken.

jamstik kleinDe Jamstik is een mini-gitaar met echte snaren. Je kunt erop spelen zoals een echte gitaar en je kunt zelfs een octaaf omhoog en omlaag gaan door op een knop te drukken. Jamstik maakt verbinding met je iPhone en geeft als output een MIDI-signaal, dat je in vrijwel elk audioprogramma kunt gebruiken. Denk daarbij aan GarageBand of Sunrizer Synth.

Je koopt de Jamstik voor $199 op Indiegogo, een Kickstarter-alternatief. Dat betekent ook dat je de gitaar pas krijgt toegestuurd op het moment dat de productie is gestart. Investeerders zijn er genoeg: de $100.000 die de bedenkers nodig hadden om het project te realiseren is al binnen. De teller staat momenteel op $105.000.

De Jamstik was voor het eerst te zien op de CES in Las Vegas, in januari dit jaar. Het werd prompt uitgeroepen tot “the coolest thing at CES 2013” en kwam terecht in de top 10 uitvindingen van 2013 van het tijdschrift Popular Science. Met een lengte van nog geen 40 centimeter is de Jamstik een gitaar die je altijd op zak kunt hebben. Dus als je op vakantie gaat en zin hebt om ‘s avonds urenlang bij het kampvuur te zitten, omringd door vrienden die meezingen met jouw gitaarspel, dan hoef je geen full-size gitaar meer mee te slepen. De Jamstik doet z’n magic met een apparaat ter grootte van een krultang.

Meer info: Jamstik op Indiegogo

https://www.youtube.com/watch?v=qV4F4yR2nEs&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2013, 9:43
Categorie Accessoires
Onderwerpen gitaar, indiegogo, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.