Flappy Bird-ontwikkelaar overweegt terugkeer in App Store, werkt aan nieuwe games

Ontwikkelaar Dong Nguyen overweegt om Flappy Bird opnieuw uit te brengen. Dat zegt hij in een interview met muziektijdschrift Rolling Stone.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

flappy-birdOntwikkelaar Dong Nguyen overweegt om het gehypete spelletje Flappy Bird opnieuw uit te brengen. Dat zegt hij in een interview met muziektijdschrift Rolling Stone. Hij is echter niet van plan om een nieuwe versie uit te brengen en heeft ook geen interesse om het spel te verkopen. Maar als het spel terugkeert dan bouwt hij een waarschuwing in dat mensen af en toe een momentje rust moeten pakken. Ondertussen werkt hij wel aan drie nieuwe spellen.

De uitspraak van de ontwikkelaar volgt iets meer dan een maand na zijn besluit om het populaire spel uit de App Store en Google Play Store te halen. Dit deed hij naar eigen zeggen omdat het spel zijn eenvoudige leven had geruïneerd. In de 22 uur tussen aankondiging en het verwijderen van Flappy Bird werd het spel nog door 10 miljoen mensen gedownload, vertelt hij. Sindsdien voelt hij zich naar eigen zeggen opgelucht, ondanks dat zijn leven nooit meer het oude zal worden.

Het eenvoudige spel groeide in korte tijd en geheel onverwachts uit tot het meestverkochte spel in tientallen landen, waaronder Nederland en België. Nguyen verdiende 50.000 dollar per dag aan de advertenties in het gratis spelletje. Maar ondanks het verdwijnen van het spel, stroomt het geld nog steeds binnen. Hij verdient nog steeds tienduizenden dollars aan mensen die het spel nog steeds spelen, zo onthult hij tegenover het muziekblad. Hij heeft zijn baan opgezegd en een Mini Cooper gekocht. Het verdwijnen van het originele Flappy Bird leidde, niet verrassend, tot de komst van honderden Flappy Bird-klonen die ook een graantje van het succes wilden meepikken.

In de tussentijd heeft de ontwikkelaar niet stilgezeten en onthult tegenover Rolling Stone dat hij aan drie nieuwe spelletjes werkt die volgens hetzelfde principe als Flappy Bird werken: eenvoudige speelstijl, retro graphics en uitdagend. Het gaat om een schietspel met cowboythema, een vliegspel genaamd Kitty Jetpack en schaakspel met actie-element dat Checkonaut heet. Een van deze spellen verschijnt deze maand al in de winkels.

Update 19 maart:
Ontwikkelaar Dong Nguyen heeft op zijn Twitteraccount laten weten dat Flappy Bird niet snel zal terugkeren:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2014, 18:47
Categorie Games
Onderwerpen flappy bird, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.