swatch-touch-zero-one

Swatch brengt volleybal-horloge met app uit

De Swatch Touch Zero One is een combinatie van sporthorloge en smartwatch, gericht op volleyballers. Hij werkt samen met een iOS-app.

In de periode dat de Apple Watch nog niet officieel was aangekondigd, was er veel te doen over een mogelijke samenwerking met Swatch. Apple hield de lippen stijf op elkaar, Swatch deed geheimzinnig, ontkende en krabbelde later toch weer terug. Het is daarom interessant om te zien dat Swatch nu een slim horloge met bijbehorende iOS-app heeft ontwikkeld, die het midden houdt tussen een sporthorloge en een smartwatch. De Swatch Touch Zero One is gericht op een wel heel specifieke doelgroep: volleyballers.

swatch-touch-zero-one

Je kunt lachen om de arrogantie van Swatch in de hele discussie rondom Apple. Waarom zou Apple als kapitaalkrachtigste bedrijf ter wereld Swatch nodig hebben om een horloge te maken? Met de iPhone heeft Apple laten zien dat ze een succesvolle smartphone kunnen maken, ook al hadden ze geen ervaring met telefoons. En met de Apple Watch gaat het Apple heus wel lukken om een succesvol horloge te maken, zonder hulp van ervaren horlogemakers. Toch moet je Swatch niet zomaar uitvlakken. Het icoon uit de jaren negentig, toen iedereen opeens horloges met plastic bandjes ging dragen, is ook het moederbedrijf achter luxe horlogemerken. Daarmee is het uitgegroeid tot de grootste fabrikant van horloges wereldwijd. Als Swatch iets aankondigt, kijkt de hele horlogewereld mee.

Swatch Touch Zero One: alleen voor volleyballers

Toch zal de Swatch Touch Zero One niet meteen een concurrent voor de Apple Watch worden. Ten eerste: hij is gericht op een vrij beperkte doelgroep, namelijk mensen die (beach)volleyballen. Ten tweede: hij ziet er niet bepaald modieus uit. Swatch heeft gekozen voor een nerdy lettertype, dat doet denken aan de led-horloges van jaren geleden. De Swatch Touch Zero One is gebaseerd op een eerder model, de Swatch Touch. Het horloge meet aantal stappen, verbrande calorieën en allerlei volleybal-bewegingen. Hij telt zelfs hoe vaak je klapt, zodat je achteraf weet of je het team wel fanatiek genoeg hebt aangemoedigd. Sommige metingen zie je op het scherm terug, maar wil je een gedetailleerder beeld van je volleybal-prestaties, dan zul je de bijbehorende app moeten raadplegen.

Swatch-Touch-Zero-One-Volleyball-Smartwatch

De prestaties worden uitgedrukt in een cijfer tussen 0 in 100. Functionaliteit is bij dit horloge belangrijker dan uiterlijk. Het felgele horloge met veelkleurige band zul je misschien niet zo snel overdag dragen, als je een kantoorbaan hebt. De batterij gaat maanden mee.

De Swatch Touch Zero One gaat $160 kosten en komt later dit jaar op de markt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2015, 11:44
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, smartwatch, sport, sporthorloge, swatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.