Meerkat app icon

Meerkat maakt een livestream voor je Twitter-volgers

Meerkat is een gratis video-app waarmee je een eigen livestream kunt beginnen via Twitter. Volgers kunnen live meekijken en reageren door middel van tweets.

Soms wil je niet achteraf foto’s of video’s van een gebeurtenis bekijken, maar juist live mee kunnen kijken wat iemand beleeft. Zo dachten ook de makers van de gratis video-app Meerkat. Met de app kun je een livestream opzetten, waarbij je vervolgens via Twitter iedereen live kunt laten meekijken vanaf je iPhone of iPad.

Zo werkt de Meerkat livestream

Meerkat app screenshotOm Meerkat te gebruiken moet je eerst inloggen met je Twitter-account. Wanneer je dit gedaan hebt, ben je klaar om je eigen livestream te beginnen. Door op ‘Stream’ te drukken wordt er direct een verbinding aangemaakt en met een automatische tweet gedeeld op je Twitter-tijdlijn. Je kunt aan deze tweet nog een korte omschrijving toevoegen, zodat ook je Twitter-volgers weten wat ze kunnen bekijken. Zij kunnen de livestream openen door op de bijbehorende link in de tweet te klikken. Deze werkt zowel op iOS-devices als via je desktop. Tijdens het streamen met je iPhone kun je zien welke Twitter-volgers op dit moment met je meekijken.

Meerkat livestream kwaliteit

Daarnaast heeft de app een functie om een livestream in te plannen voor een later tijdstip, kun je de video achteraf opslaan en is het mogelijk om live te reageren op de video tijdens het afspelen. Heb je Meerkat op je smartphone geïnstalleerd staan, dan krijg je een notificatie wanneer iemand die je volgt op Twitter een livestream is begonnen. Zo hoef je niets te missen.

Het beeld van de livestream wordt licht vertraagd uitgezonden, maar is scherp en stabiel genoeg om het makkelijk te kunnen volgen. Ook met het geluid van de video is niets mis, al hebben we de app niet in luidruchtige concertzaal kunnen testen. Door het eenvoudige gebruik en de goede videokwaliteit is de app een serieuze concurrent voor soortgelijke stream-apps, zoals Livestream. Ook aan de privacy van de gebruikers is gedacht, want Meerkat zal je video’s nooit opslaan. Dat beloven ze althans.

Meerkat app downloaden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2015, 10:30
Categorie Apps
Onderwerpen livestream, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.