iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Meerkat, Pivots, Tworlds en meer

In App Gemist lees je elke week de beste en meest interessante apps terug. Met deze keer: CampingApp, Okay, Theepop, Pivots en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoElke zaterdag lees je op iCulture welke apps je deze week zeker even geprobeerd moet hebben. We hebben een interessante lijst, van apps die gewoon leuk zijn en apps die we wat uitgebreider aan de tand hebben gevoeld. Met deze week: tinderen met dieren, foto’s uitwisselen met wildvreemden, campings zoeken op de iPad en meer.

Meerkat

Meerkat is een grappige naam voor een app die heel praktisch kan zijn. Met Meerkat kun je gebeurtenissen live streamen naar je Twitter-volgers. Loop je op straat en ben je getuige van een bijzondere gebeurtenis (bijvoorbeeld een naakte man die uit Buckingham Palace klimt), dan kun je dat meteen streamen naar je vrienden op Twitter. Tijdens het streamen met je iPhone kun je zien welke Twitter-volgers op dit moment met je meekijken.

Heavenstrike Rivals

Heavenstrike Rivals is een nieuwe game van Square Enix, die voor de verandering geen bizar hoog prijskaartje heeft. In plaats daarvan kiest Square Enix voor freemium. Je speelt in Heavenstrike Rivals een kapitein, die op het speelbord steeds weer nieuwe troepen moet plaatsen. Je soldaten zetten om beurten een stap vooruit en vallen daarbij iedere vijand op hun pad aan. Lijkt een tactisch rollenspel, maar is eigenlijk een kaartspel.

Tworlds

Tworlds maakt het eenzame bestaan net iets socialer. Zit je te relaxen op de bank naar Netflix te kijken? Maak er dan een foto van en misschien krijg je wel een foto terug van een Amerikaan die precies hetzelfde zit te doen. Dat is het idee achter de nieuwe Nederlandse app Tworlds. Je wisselt foto’s uit met iemand die op hetzelfde moment precies hetzelfde aan het doen is. Dat lokt natuurlijk foto’s uit van mensen in half-ontklede toestand, maar het is dan ook vooral een leuk sociaal experiment dat waarschijnlijk weer snel uit de gedachten verdwijnt.

Pivots

Pivots is een nieuw cijferspel, waarbij je binnen een aantal seconden een rij getallen moet maken, die opgeteld uitkomen op 15. Dat doe je door de cijfers op het speelveld naar de juiste rij te vegen. Het komt neer op hoofdrekenen met een vleugje Sudoku. Het doel is om een steeds hogere score te halen.

Sheepop

Flappy Bird kennen we allemaal. De hit van 2014 bleek een eendagsvlieg die niet eens onze lijst met iCulture Awards haalde. Maar de game had wel degelijk invloed op allerlei games die in de App Store verschenen. Sheepop lijkt wat laat, want alle varianten van Flappy Bird hebben we nu wel langs zien komen, inclusief springende vissen, bananen en dolfijnen. Maar Sheepop heeft toch wel weer iets nieuws: de bediening is net iets anders omdat je de schapen moet wegschieten. Plotselinge hit, die waarschijnlijk wel weer snel zal verdwijnen.

BuzzFeed Cute or Not

De servers van BuzzFeed stonden de afgelopen dagen flink te ronken vanwege #TheDress, maar de website met z’n lijstjes en clickbait-koppen bracht ook een app uit. Die heeft uiteraard niet te veel om het lijf: het gaat om een app waarmee je foto’s van huisdieren gaat kijken en daarbij op een tinder-achtige manier gaat swipen: is het beestje lief of niet? Gedachteloos vermaak, soms ben je daar gewoon even aan toe.

YouTube Kids

Een speciale video-app voor kinderen. YouTube bracht de app alleen in de Amerikaanse App Store uit, waardoor het even lastig wordt voor Nederlandse en Belgische ouders om hun grut naar kindvriendelijke filmpjes te laten kijken. Maar als je echt wil, is het de moeite want er zitten wel wat leuke extra’s in, zoals extra grote knoppen en een timer om te voorkomen dat de kinderen te lang blijven kijken.

Hero Keyboard

Een cirkelvormig toetsenbord waarmee je op een andere manier leert typen. Dit toetsenbord heeft alle knoppen op totaal andere posities, geplaatst in een aantal cirkels. De knoppen die je het meest gebruikt staan dichter bij elkaar geplaatst, zodat je sneller van de ene toets naar de andere kunt bewegen.

Okay

Een nieuw idee: bij de game Okay bepaal je zelf hoeveel je betaalt. Het spelidee achter Okay is vrij simpel. Op het scherm staan een aantal witte objecten, die je door een balletje te werpen moet wegtikken. Je tekent hoe je bal zich moet bewegen, waarna je ziet of het gelukt is. Dat alles is, gehuld in een minimalistisch maar strak design.

CampingApp Nederlands

Het is misschien nog wat vroeg om nu alvast naar campings te gaan kijken, maar de CampingApp Nederland is er in ieder geval al klaar voor. Je wilt immers niet dat de beste plekjes al volgeboekt zijn. In de app kun je vanaf nu ook op de iPad en offline naar campings zoeken. Terwijl je naar de vakantieplek scheurt, kan de passagier alvast met de iPad op schoot gaan zoeken naar een goede standplaats.

Air Display 3

Air Display 3 voor de iPhone en iPad zorgt ervoor dat je een iDevice kunt gebruiken als beeldscherm voor je Mac. Dat kon in vorige versies van Air Display ook al, maar deze nieuwe update brengt iets nieuws functie met zich mee: de app gebruikt de usb-kabel van je iPhone of iPad. Daardoor kan Air Display 3 nu hetzelfde als Duet Display, de veelgeprezen nieuwe app waarmee je je iDevice als tweede scherm kunt gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2015, 16:20
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.