swatch-touch

Swatch werkt aan eigen fitnesshorloge met touchscreen

Swatch werkt aan een fitnesshorloge met touchscreen, zegt CEO Nick Hayek. Eerder zou Swatch nog samenwerken met Apple aan een smartwatch.

Swatch CEO Nick Hayek heeft aan een Zwitserse krant verteld dat zijn bedrijf begin 2015 horloges met fitnessfuncties gaat uitbrengen. Swatch is bezig om de al bestaande Swatch Touch-horloges uit te breiden met de fitnessmetingen. Daarmee zou Swatch een graantje willen meepikken van de gekte rond wearables. Een paar dagen eerder ontkende Hayek nog dat zijn bedrijf samen werkt met Apple aan een smartwatch-project. Nu zegt hij tegen de Neue Zuercher Zeitung am Sonntag:

“Beginning in 2015, we will integrate fitness functions into Swatch Touch. It will remain a watch, but will have all today’s usual functions to monitor physical fitness.”


swatch-touchDe Zwitserse horlogemaker is de afgelopen maanden hoofdrolspeler in steeds wisselende geruchten. De ene keer wil Swatch Apple nog aanklagen over de naam iWatch, het volgende moment werkt Swatch met Apple samen aan smartwatches en nog geen dag later ontkent Swatch alles.

De nadruk komt bij de Swatch Touch te liggen op de horlogefuncties, met als extraatje het meten van beweging. Hayek vertelde de Zwitserse krant dat Swatch eigen elektronische componenten gaat gebruiken in de Swatch Touch. In het verleden heeft Swatch aangegeven dat ze niet afhankelijk willen zijn van software van externe partijen. Ook zouden ze samenwerking op het gebied van smartwatches hebben afgewezen.

De Swatch Touch bestaat al sinds 2011. Het is een polshorloge met touchscreen waarop je tijd en datum kunt aflezen. Ook bevat het een chronograaf en een alarmfunctie, maar geen notificaties van je smartphone.

Dezelfde Zwitserse krant die het interview met Hayek plaatste, schreef een paar dagen geleden over het feit dat Zwitsers horlogemakers de smartwatch niet serieus nemen en ronduit uitlachen. Pionier Swatch Group dreigt in een achterstandspositie te komen en zit te slapen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2014, 13:53
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen fitness, horloge, smartwatch, swatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.