Supersnel films omzetten met Miglia Video Express

Ziezo, net de Elgato Turbo.264 besteld, die door bezoekers van het iPhoneclub-forum werd aangeraden. De bestelling verliep niet helemaal soepel, dus misschien is het straks alsnog nodig om naar een alternatief om te zien. En die is er: de Video Express van Miglia. De Video Express is een usb-stick die je in de Mac steekt […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Miglia Video ExpressZiezo, net de Elgato Turbo.264 besteld, die door bezoekers van het iPhoneclub-forum werd aangeraden. De bestelling verliep niet helemaal soepel, dus misschien is het straks alsnog nodig om naar een alternatief om te zien. En die is er: de Video Express van Miglia.

De Video Express is een usb-stick die je in de Mac steekt en die de conversie van films met een extra processor ondersteunt. Voorwaarde is wel dat je een vrije usb 2.0-poort hebt. Het omzetten gaat daarna met een factor 2 tot 3 sneller. Een voorbeeld: heb je een video van 30 minuten in DV-ormaat op een iMac Core 2 Duo, dan duurt het omzetten normaalgesproken 62 minuten, maar met de Video Express nog maar 22 minuten. Het eindresultaat is niet alleen op de iPod en de iPhone, maar ook op de Apple TV en de Sony PSP te bekijken. Je kunt de Miglia Video Express onder andere bij Arktis.de kopen voor €89.

En om nog even op de Turbo.264 van Elgato terug te komen: Worldpay accepteerde wel de creditcardbetaling, maar de webwinkelier meldde tot vier maal toe dat de betaling niet was gelukt en dat er dus ook geen order is aangemaakt. Dat zaakje mag de klantenservice nu gaan oplossen. Elgato heeft op dit moment wel een aardige Oktoberfest-actie: de stick is in prijs verlaagd van €99 naar €79 en je krijgt er een gratis Duitse Lebkuchen (een soort taaitaai) bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 17:08
Categorie Apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.