Steve Jobs, wordt dit het display van de iPhone 5?

Wetenschappers hebben een display gemaakt dat acht keer scherper is dan het Retina Display. Is dit iets voor de iPhone 5?

overview-retinadisplayIedere pixel in het scherm van de iPhone 4 is 78 micrometer breed. Dit is zo klein, dat het oog de verschillende pixels niet kan onderscheiden. Maar het kan altijd een stukje extremer. Wetenschappers hebben een display gemaakt dat acht keer scherper is dan het Retina Display. Dit soort nanodisplays bestaan uit minder lagen dan het Retina Display van de iPhone 4 en zijn in de toekomst makkelijker te fabriceren. Beste Steve Jobs, krijgt de iPhone 5 volgend jaar dit spectaculaire scherm?

Het scherpe display bestaat uit drie lagen, waarvan twee lagen metaal. Tussen deze twee lagen metaal zit een laag diëlektricum. Dit is een materiaal dat geen elektriciteit geleidt. In de metalen lagen zitten kleine gleuven, waardoor het licht kan ontsnappen. “Door de ruimtes tussen gaten te vergroten of te verkleinen ontstaan verschillende kleuren”, legt wetenschapper Jay Guo uit. “Het is verbazingwekkend. Zelfs een paar spleten produceren de meest uiteenlopende kleuren.”

michiganDe wetenschappers maakten het logo van de universiteit van Michigan (zie foto rechts). Het logo heeft een grootte van twaalf bij acht micrometer, oftewel veel dunner dan de breedte van een menselijke haar.

Natuurlijk is dit interessant, maar zitten we wel te wachten op een scherper beeldscherm dan het Retina Display? De pixels van het Retina Display zijn niet te onderscheiden, waarom is er dan nog een scherper beeldscherm nodig?

Ben je in een wetenschappelijke bui? Lees dan het hele onderzoeksrapport op de website van Nature.com.

Via: Scientias.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2010, 17:19
Categorie Achtergrond
Onderwerpen display, retinascherm, scherm, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.