Intel koopt fabrikant van iPhone-basebandchip

Intel heeft de wireless divisie van Infineon gekocht. Deze maakt onder andere de basebandchip van de iPhone 4.

infineonEerder deze maand waren er al geruchten over en nu is het definitief: Intel gaat de mobiele divisie van Infineon kopen voor 1,4 miljard dollar. Het gaat om een divisie die chips maakt voor mobiele apparaten, zoals smartphones, laptops en netbooks. De basebandchip van de iPhone 4 wordt ook door Infineon gemaakt. Samsung en Broadcom zouden ook interesse hebben getoond voor de draadloze chip-divisie.

Intel krijgt met de overname een flinke greep op de mobiele markt. In 1999 probeerden ze het al eens met de overname van DSP en licenties voor ARM-chips, maar dat bleek geen succes. De Atom-chips op basis van het x86-platform waren evenmin een succes. Met de nieuwe aankoop wil Intel de chips en technologie breed inzetten. Infineon’s Wireless Solutions Business zal ondanks de overname als zelfstandig bedrijf verder gaan.

De overname moet begin 2011 zijn afgerond. Intel-baas Paul Otellini zegt in een reactie dat zijn bedrijf nu het volledige draadloze productenspectrum aankan: van Wi-Fi tot 3G en van Wimax tot LTE:

The global demand for wireless solutions continues to grow at an extraordinary rate. The acquisition of Infineon’s WLS (Wireless Solutions) business strengthens the second pillar of our computing strategy – Internet connectivity – and enables us to offer a portfolio of products that covers the full range of wireless options from Wi-Fi and 3G to WiMax and LTE (4G).

Intel gaat overigens wel verder met de Atom-chips, die in 2011 dankzij het Oak Trail-platform voldoende energiezuinig moeten worden om concurrerend te kunnen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2010, 15:30
Categorie Apple
Onderwerpen baseband, infineon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.