Steinberg gaat Cubase-applicatie voor iPhone uitbrengen

Steinberg is bezig een iPhone-applicatie te ontwikkelen. Cubase RC gaat dienen als afstandsbediening voor de bekende audio-applicatie Cubase.

cubase_rcSteinberg en Cubase zijn bekende namen voor mensen die zich met digitale audio bezighouden. Op een beurs in Anaheim (Californië) heeft Steinberg een nieuwe versie van Cubase aangekondigd. Versie 5 heeft een nieuw virtueel instrument met de naam LoopMash, waarmee je diverse loops kunt importeren en nieuwe grooves kunt maken. De iPhone-applicatie is bedoeld om Cubase 5 op afstand te kunnen bedienen.

De iPhone-applicatie werkt via Wi-Fi en gaat Cubase RC heten, waarbij de letters RC staan voor remote control. Met de applicatie kun je het transport en de Marker-locatie aansturen; bovendien kun je functies zoals Metronome en Cycle Mode in- en uitschakelen.

Cubase RC heeft twee hoofdschermen: de ene voor transport, de andere voor de arrangementsweergave. De applicatie zal gratis beschikbaar worden gesteld via de App Store, vanaf het tweede kwartaal 2009 (rond mei).

Meer info: Steinberg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2009, 16:00
Categorie Apps
Onderwerpen audio, cubase, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.