Status-Board-icon

Status Board 2.0 maakt van iPad een handig statusscherm (en is voortaan gratis)

Status Board is voortaan gratis (met in-app aankopen). Daarnaast is de statusscherm-app opgepoetst en zijn de mogelijkheden verder uitgebreid.

Status-Board-icon
Transformeer je iPad in een scherm met allerlei handige widgets met Status Board, een app die met versie 2.0 niet alleen gratis is geworden maar ook tal van nieuwe functies toevoegt.


Status Board gooide in 2013 hoge ogen dankzij de gemakkelijke manier waarop je zelf een scherm samenstelt met relevante informatie. Door blokken met widgets te slepen zet je bijvoorbeeld je tijdlijn van Twitter op het Status Board, en ben je tegelijk op de hoogte van de tijd, weersverwachting en nieuwe mails. Een handige app om permanent op je bureau te hebben staan, zeker als je hem goed instelt.

Gemakkelijk in gebruik

Dat gaat gelukkig heel gemakkelijk. Op het bewerkscherm sleep je de verschillende widgets op een statusbord, waarbij je zelf kunt kiezen hoe groot de blokken worden en wat er in komt te staan. Status Board ondersteunt bovendien zo’n beetje alle moderne e-mailcliënten en koppelt automatisch de gegevens van je Twitter-app en Kalender, mits je hier toestemming voor geeft.

Status-Board-2 Status-Board-2-bord

Status Board 2.0 breidt de mogelijkheden uit en maakt de app bovendien gratis. De keerzijde hiervan is wel dat er een in-app aankoop toegevoegd is van €9,99, waarmee je extra mogelijkheden ontgrendelt. Daarnaast kun je nu meerdere statusschermen tegelijk maken, waar je snel tussen schakelt. Handig als je in de ochtend vooral je Twitter volgt en eind van de middag liever wilt weten wat er in je agenda staat en of je zonder paraplu naar huis kunt fietsen.

Gratis versie is prima voorproefje

Mocht je de zwarte achtergrond beu zijn, dan kun je nu ook zelf een wallpaper instellen en een nieuwe HD-Out optie maakt Status Board extra geschikt om op een HDTV af te beelden. De gratis versie van Status Board is al relatief uitgebreid, en is meer dan een prima voorproefje van de volledige versie.

Lees ook: Met Numerous bekijk je alle belangrijke cijfers op één plaats

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.