Stanford en Vrije Universiteit starten proef met iPad voor eerstejaars studenten

Stanford University gaat een proef doen met 91 geneeskundestudenten, die met een iPad gaan studeren. Ze krijgen ermee toegang tot de enorme hoeveelheid medische informatie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

medisch ipadStanford University heeft besloten om eerstejaars studenten van de School of Medicine een iPad te geven tijdens de introductieperiode. Er zijn 91 studenten die straks meedoen aan een proef om te kijken hoe de iPads kunnen worden gebruikt in het onderwijsprogramma. “We willen het gebruik van de iPad en andere technologieën onderzoeken om studenten te helpen de enorme hoeveelheid medische kennis die constant wordt geproduceerd, te raadplegen”, zegt decaan Charles Prober van het opleidingsinstituut.

“De uitdaging waar medische studenten en alle artsen voor staan, is de overweldigende hoeveelheid informatie. Apparaten zoals de iPad kunnen helpen om toegang te krijgen tot die kennispool.”

kikker snijdenInwerken van gebruikers is een klus waar de universiteit weinig aandacht aan hoeft te besteden, want studenten die aan Stanford komen studeren zijn al behoorlijk tech-savvy. De studenten raken gemakkelijk vertrouwd met de interface en veel van hen hebben al ervaring met het iOS. De universiteit gaat via enquetes volgen hoe zinvol de iPads zijn. Eerdere experimenten met de Amazon Kindle waren niet succesvol. Prober heeft nog geen idee hoe de geneeskundestudenten de iPad zullen gebruiken. Maar uit andere proeven in het land blijkt dat de mobiele beroepsgroep, die zich van patiënt naar patiënt en van kliniek naar kliniek begeeft, de iPad een nuttig apparaat vinden. Studenten hoeven ook niet langer een laptop mee te nemen naar de colleges.

In Nederland heeft de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam ervoor gekozen om vanaf september iPads in bruikleen te geven aan studenten via het Mobile Learning Initiative. Studenten in de richtingen Scheikunde en Farmaceutische wetenschappen gaan met de iPad aan de slag. Ze kunnen op de iPad instructievideo’s van de onderwijspractica, digitale studieboeken, college’s en allerlei apps gebruiken. De faculteit Exacte Wetenschappen gaf subsidie voor het project. Alle eerstejaars studenten Scheikunde en Farmaceutische wetenschappen krijgen een leen-iPad.

ipad medisch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2010, 12:53
Categorie Achtergrond
Onderwerpen game, gameconsole, ipad, medisch, spel, stanford, universiteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.