Speel vanavond live mee met BNN’s Flashback op de iPhone

De vragen in het televisieprogramma Flashback kan je live beantwoorden op een iPhone of iPad. Het bedrijf Angry Bites deed anderhalf jaar over de ontwikkeling van de techniek.

Flashback spelen op de iPhone met HTML5Flashback is een televisieprogramma van BNN waarin personen allerlei opdrachten krijgen en vervolgens vragen krijgen over hetgeen ze allemaal tussendoor gezien hebben. Het programma is zo opgezet dat je als kijker ook de vragen kan beantwoorden. Dat kan je vanavond ook doen op de iPhone (en iPad en Android). Het Hilversumse mediabedrijf Angry Bytes heeft een webtoepassing gemaakt waarmee je de vragen live moet beantwoorden. Tegelijk kun je via Facebook, Twitter en Hyves de scores van vrienden bijhouden.

We hadden de webapplicatie graag nu al uitgebreid getest, maar dat is er helaas nog niet bij. Je kan het programma alleen meespelen als je bij aanvang van het televisieprogramma Flashback naar live.bnn.nl surft. Tot die tijd moeten we de bevindingen van BNN zelf maar even geloven:

Uit de eerste tests blijkt dat gebruikers bijzonder enthousiast zijn over het online meespelen met het programma Flashback. Doordat meedoen op veel verschillende apparaten mogelijk is, zien we vaak meerdere deelnemers per bank. 95% van de deelnemers geeft daarnaast aan de volgende keer weer mee te doen. Het is tijdens de laatste twee uitzendingen extra leuk om mee te spelen met Flashback; Donderdagavond 19 en 26 mei maak je namelijk kans op een iPad 2.

Angry Bites heeft de techniek achter de webtoepassing al anderhalf jaar in ontwikkeling. De bedoeling is dat het bedrijf meer programma’s voorziet van een zogenaamde ‘tweedeschermapplicatie’. De website is grotendeels opgetrokken uit HTML5. Die code lijkt wel gemaakt voor de iPhone en iPod touch. Als je de telefoon in liggende houding vast hebt, zie je een symbool dat zegt dat je de iPhone moet kantelen.

Na BNN’s Flashback zal Angry Bytes in de komende maanden onder andere nog interactieve toepassingen maken voor een detective van de KRO, VPRO’s Zomergasten, Nieuwsuur van de NTR/NOS en de Lange Nacht van de Korte Film van de NTR.

Wij kunnen vooral niet wachten op het invullen van de vragen bij Wie Is De Mol, een ander programma van de Publieke Omroep waarin de deelnemers vragen moeten beantwoorden na hun opdrachten.

Link: Flashback live meespelen om 20.30 uur

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2011, 16:44
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen bnn, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.