Sn0wbreeze 2.0.1: jailbreak voor oudere iDevices (jailbreak)

H8sn0w heeft versie 2.0.1 van de jailbreak-tool Sn0wbreeze uitgebracht. Sn0wbreeze kan gebruikt worden om oudere iPhones en iPad mee te jailbreaken op iOS 4.0.2 en 4.1.

Sn0wbreeze 2.0.1iH8sn0w heeft versie 2.0.1 van de jailbreak-tool Sn0wbreeze uitgebracht. Sn0wbreeze kan gebruikt worden om oudere iPhones en iPods touch mee te jailbreaken op iOS 3.1.x, 4.0.x en 4.1. De werking van Sn0wbreeze is grotendeels vergelijkbaar met Pwnagetool, wat betekent dat je een zogenaamde custom firmware aanmaakt. Met behulp van deze custom firmware kun je vervolgens je iPhone of iPod touch herstellen om deze te jailbreaken. Sn0wbreeze is alleen beschikbaar voor Windows-gebruikers.


Sn0wbreeze is geschikt voor gebruik op de volgende toestellen:

  • iPhone 2G (de originele iPhone)
  • iPhone 3G
  • iPhone 3GS (met de oude bootrom, mits je al een jailbreak hebt – als je nu een userland jailbreak hebt moet je eerst Spirit2Pwn gebruiken)
  • iPhone 3GS (met de nieuwe bootrom – tethered en alléén op firmware 3.1.2)
  • iPod touch 1e generatie
  • iPod touch 2e generatie (modelnummer dat begint met MB)
  • iPod touch 2e generatie (tethered modelnummer dat begint met MC – alléén op firmware 3.1.2)
  • iPod touch 3e generatie (tethered en alléén op firmware 3.1.2)

Net als Pwnagetool voorkomt Sn0wbreeze dat je baseband (modemfirmware) een update ontvangt. Je zult dus na het gebruik van Sn0wbreeze dezelfde (on)mogelijkheden hebben om je iPhone te unlocken. Met betrekking tot de 2e generatie iPod touch heeft @iH8sn0w gisteren via Twitter laten weten dat het dankzij een bootrom-exploit van @pod2g specifiek voor deze generatie mogelijk is om deze untethered te jailbreaken. Het is op dit moment nog onduidelijk of dat inderdaad ook al met de huidige versie van Sn0wbreeze mogelijk is.

Voor vragen met betrekking tot het gebruik van Sn0wbreeze kun je terecht op ons forum.
Het jailbreaken met behulp van Sn0wbreeze raden we beginnende gebruikers af. In het verleden hebben jailbreaks van de hand van iH8sn0w namelijk de nodige problemen opgeleverd. Een waarschuwing met betrekking tot het gebruik van Spirit2Pwn is ook op zijn plaats: als je deze gebruikt op een toestel met een nieuwe bootrom zal deze in een DFU-loop terecht komen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.