Nepversie van greenpois0n steelt wachtwoorden (jailbreak)

Greenpois0n is nog niet beschikbaar, maar er zijn al wel diverse websites en torrents in omloop, die je Greenpois0n geloven. Ze stelen wachtwoorden en persoonlijke gegevens.

GreenPois0nJailbreakAls het te mooi klinkt om waar te zijn, is dat meestal ook het geval. Zo ook bij een stukje software dat momenteel via verschillende kanalen beschikbaar is onder de naam greenpois0n. Hoewel de volgende jailbreak mogelijk onder deze naam beschikbaar zal worden gemaakt, heeft de software die momenteel onder deze naam de ronde doet een heel andere functie.

Zoek je via Google naar ‘greenpois0n tool’ dan kom je een hoop torrents en websites tegen die de indruk wekken dat het om de echte tool gaat. Er zijn ook handelaren die je voor $25 tot $40 een betaalde tool proberen te verkopen, of tools die proberen om wachtwoorden en privégegevens van je computer te stelen.

Ons advies is daarom: wacht op de officiële versie. Wij zullen laten weten wanneer het zover is. In een blogposting van Kaspersky wordt ook gewaarschuwd voor SHAtter-trojans.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2010, 11:37
Categorieën Achtergrond, Jailbreak
Onderwerpen greenpois0n, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.