pebble-steel

Smartwatch Pebble bedient voortaan iPhone-volume

Smartwatch Pebble heeft een update gekregen, waardoor het mogelijk is om het volume van je iPhone aan te passen en watchapps te verplaatsen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

pebble-steelSmartwatch Pebble is voorzien van een update die een paar praktische verbeteringen aan het horloge toevoegt. Je kunt nu bijvoorbeeld het volume van je muziek aanpassen. Daarnaast kun je horloge-apps in het menu verplaatsen, zodat je de meestgebruikte apps bovenaan plaatst. De update vereist de laatste versie van de Pebble iOS-app, die afgelopen week werd bijgewerkt. Deze iOS-app blijkt inmiddels ook een handige nieuwe functie te bevatten: de Pebble en je iPhone praten voortaan met behulp van iBeacons.

De laatste Pebble firmware-update installeert automatisch als je de iOS-app opstart. Uiteraard heb je dan wel eerst de nieuwste iOS-update nodig die je in de App Store kunt vinden.

Beide nieuwe Pebble-functies vereisen enige uitleg: je kunt horloge-apps in het menu verplaatsen door de bevestigingsknop van je Pebble ingedrukt te houden. De app begint dan te trillen, zoals ook gebeurt met iOS-apps die je ingedrukt houdt om te verplaatsen. Vervolgens ga je naar de gewenste plek en klik je nog eens op de bevestigingsknop. Je muziekvolume pas je aan door vanuit de muziek-app de playknop ingedrukt te houden tot de volumeknoppen op het scherm verschijnen. Dan druk je enkel nog op naar boven of beneden.

De laatste Pebble iOS-update verscheen afgelopen week, maar inmiddels is de update-informatie bijgewerkt om duidelijk te maken wat de app nu exact doet. Op de Pebble-blog staat sowieso nog het één en ander, bijvoorbeeld over iBeacon-ondersteuning. Met iBeacons zien de Pebble en iPhone wanneer ze dicht bij elkaar in de buurt zijn. De praktische voordelen moeten we hiervoor nog ontdekken: vermoedelijk is de iBeacon-ondersteuning vooral handig voor horloge-apps die hier gebruik van willen maken.

Downloaden: Pebble Smartwatch (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:21
Categorie Accessoires
Onderwerpen pebble, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.