Smartphone-horloge Pebble toont mogelijk SMS’jes dankzij iOS 6

Door de toevoeging van Bluetooth MAP Support in iOS 6, zou het mogelijk kunnen zijn om SMS-berichten op de Pebble te laten zien. De maker van het horloge zegt naar de mogelijkheid te kijken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Pebble iOS 6Het smartphone-horloge Pebble kan een hoop informatie van je iPhone op je pols laten zien, maar SMS-berichten en iMessages kunnen wegens limitaties in iOS niet op het externe scherm getoond worden. Althans, in iOS 5: op één van Apple’s dia’s over nieuwe functies in iOS 6 wordt ‘Bluetooth MAP Support’ genoemd. MAP staat in dit geval voor Message Access Profile, wat er op wijst dat we wellicht berichten via Bluetooth kunnen uitwisselen met andere devices.

De Pebble maakt gebruik van een Bluetooth-verbinding om informatie uit te wisselen. Voegt Bluetooth MAP-ondersteuning toe wat we er van verwachten, dan zou het in theorie mogelijk zijn om SMS’jes op het horloge te bekijken. Pebble-CEO Eric Migicovsky is alvast enthousiast:

Het is ontzettend goed nieuws! – We kunnen nu nog niks [over een mogelijke SMS-functie] zeggen, maar verwacht dat we voordat de Pebble wordt verscheept meer zullen vertellen.

Door de Pebble via Bluetooth aan je iPhone te koppelen, kun je bepaalde informatie makkelijk op je pols laten zien. Zo kan het horloge laten zien door wie je wordt gebeld, of welk nummer wordt afgespeeld. Bevalt een nummer je niet, dan kun je met de knoppen aan de zijkant iets anders opzetten. Een speciale SDK zorgt ervoor dat ook apps het gebruik van de Pebble kunnen implementeren. Eén van de eerste apps die dit zal doen is Runkeeper, die hardloopinformatie laat zien terwijl de iPhone je rensnelheid bepaalt op basis van gps-gegevens.

De Pebble krijgt zelf ook een speciale App Store, waarin je onder andere nieuwe klokken kunt downloaden. Hierdoor kun je makkelijk wisselen tussen bijvoorbeeld een analoge en een digitale klok, of kiezen voor totaal iets anders. Andere apps die gebruikmaken van bijvoorbeeld de trilmotor in de Pebble kunnen ook worden ontwikkeld.

Flink wat iPhone-bezitters zitten op het moment waarschijnlijk te wachten op de Pebble. Het smartphone-horloge werd verkocht via een campagne op Kickstarter, waar de makers het recordbedrag van 10 miljoen dollar wisten te verzamelen. Flink wat meer dan de beoogde 100.000 dollar.

Via Razorian Fly.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 11:30
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen ios 6, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.