Mail in iOS 6 toont previews van App Store-links

In iOS 6 kun je een preview van een iPhone-app bekijken wanneer een link naar je gemaild wordt. Hierdoor stuurt de applicatie je niet rechtstreeks naar de App Store.

App Store preview iOS 6Krijg je via e-mail een link naar een iPhone-app toegestuurd, dan kun je hier op tappen om naar de App Store gebracht te worden. In iOS 6 zit dit iets anders in elkaar: een App Store-link stuurt je naar een preview-pagina binnen de Mail-app zelf, waar je de app alvast kunt bekijken. Door op de Store-knop rechtsboven in het scherm te tappen word je naar de App Store gebracht.

Omdat je een preview van een app te zien krijgt in de Mail-applicatie, is het gemakkelijker om verder te gaan waarmee je bezig was. Door deze preview af te sluiten ben je immers direct weer bij de mail die open stond. Wil je bij eerdere versies van iOS verder waar je mee bezig was, dan moet je de App Store afsluiten en de Mail-applicatie opnieuw starten.

Het preview-scherm voor apps lijkt zich nog te beperken tot de Mail-applicatie. Druk je op een App Store-link in Safari, dan word je zoals gewoonlijk gevraagd of je naar de App Store wil gaan. Andere apps sturen je nog steeds rechtstreeks naar de App Store toe. De kans bestaat echter dat dit later zal veranderen: iOS 6 bevindt zich op het moment immers nog in een bèta-fase.

iPad app store preview

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 11:21
Categorie iOS
Onderwerpen app store, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.