Slimme thermostaat Honeywell Lyric concurreert met Nest

De Honeywell Lyric is een slimme thermostaat met iPhone-app van een bekende thermostaatmaker - en daarmee concurrent voor de Nest.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Honeywell Lyric thermostaatHoneywell heeft vandaag de Lyric aangekondigd – een slimme thermostaat met een bijbehorende iPhone-app. Vanuit de app kun je de temperatuur in huis aanpassen, of automatisch laten veranderen op basis van je locatie. Verlaat je het huis, dan zal de verwarming bijvoorbeeld gelijk worden uitgeschakeld. De Honeywell Lyric is een concurrent voor de Nest-thermostaat van Google, in meer dan alleen functie: het ronde ontwerp van de Lyric doet ook aardig denken aan de Nest. Niet gek, want Honeywell is verantwoordelijk voor de befaamde, ronde thermostaat Round die de Nest weer leek te inspireren.

Honeywell Lyric appDe Honeywell Lyric verbindt met het internet en verzamelt informatie over het lokale weer, om op basis daarvan de temperatuur te veranderen. Hierdoor kan de thermostaat rekening houden met benauwde weersomstandigheden bij het kiezen van een temperatuur.

Volgens Honeywell werkt de Lyric in 97 procent van de Amerikaanse huishoudens. Over Nederlandse en Belgische huishoudens zegt de fabrikant niks, maar: op de website kun je wel zien of jouw bedrading wordt ondersteund. Volgens Honeywell werkt de Lyric niet met dikke draden of aansluitingen die 110volt of meer gebruiken. In onderstaande video wordt het installatieproces ook beschreven. Over de gebruikerservaringen met de Nest in Nederland hebben we eerder geschreven.

De Lyric wordt verkocht vanaf augustus voor 279 dollar. In Nederland moeten we iets langer wachten: Honeywell verklaart tegenover iCulture dat de Lyric hier pas vanaf de tweede helft van 2015 wordt verkocht. Overigens heeft de Lyric nog een voordeel: Honeywell is één van Apple’s partners voor HomeKit, waardoor het aannemelijk is dat Lyric goed zal samenwerken met iOS 8.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 10:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen honeywell, nest, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.