Slechte gsm-dekking? Zet het op Slechtedekking.nl!

Ook zo'n last van slechte dekking? Op de kaart Slechtedekking.nl kun je je probleem op de kaart zetten. De website is bedoeld voor gebruikers van alle mobiele netwerken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

SlechtedekkingJaap Stronks heeft Slechtedekking.nl gelanceerd, een burgerplatform waar je kunt zien waar precies de gaten in de dekking van Nederlandse gsm-providers zitten. De verhalen over de slechte dekking van de iPhone 3G waren voor Jaap de druppel. Voorzover wij weten is er nog niet eerder een soortgelijk initiatief genomen om de dekking van alle Nederlandse gsm-providers op de kaart te zetten. Doe dus mee en vul jouw gegevens in.

In een mooi gemaakt filmpje (eindelijk eens geen YouTube-kwaliteit!) legt Jaap uit hoe het toevoegen van een ‘vlaggetje’ op de kaart in z’n werk. We zijn er nog niet helemaal uit hoe het komt dat T-Mobile magentaroze vlaggetjes zou moeten hebben maar op de kaart voorzien is van blauwe vlaggetjes. Los daarvan: een erg goed initiatief, al moet je individuele resultaten niet erg serieus nemen. Sommige mensen hebben nu eenmaal bereik op plaatsen waar anderen altijd zitten te tobben.

Toch geeft de kaart wel een algemeen beeld aan: blijkbaar is het rond Den Haag slecht gesteld met Orange en heeft T-Mobile in Midden-Nederland nog wel een uitdaging (of misschien zitten daar gewoon de meeste klagers). En nu we er op iPhoneclub over schrijven, zou het aantal vlaggetjes van T-Mobile ook wel eens flink kunnen stijgen waardoor makkelijk de indruk kan ontstaan dat het netwerk van T-Mobile slechter is dan die van andere operators. We kunnen pas echt conclusies trekken als de kaart verder gevuld is, dus mocht je problemen hebben: doe mee!

Meer info: Slechte Dekking

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:41
Categorieën Achtergrond, Providers
Onderwerpen dekking, ontvangst, provider, signaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.