Alleen voor jailbreakers: Qik, WbApp, iSlsk en Lockdown

Er zijn nieuwe applicaties uit voor iPhones met jailbreak: iSlsk 0.3.2 voor de oudere iPhones en Qik, Lockdown en WpApp voor de iPhones met firmware 2.0.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

QikQik heeft een betaversie voor iPhone firmware 2.0 beschikbaar gesteld via Cydia en Installer 4. Met Qik kun je streaming video uitzenden via internet, vanaf een iPhone met jailbreak. Qik en Flixwagon zijn twee vergeljkbare applicaties waarmee dat kan, met als verschil dat Qik nu al te installeren is op iPhones met firmware 2. Extra functies zijn de mogelijkheid om live te chatten met je publiek en het verzenden van automatische berichten naar vrienden via Twitter. Er is ook een muteknop voor het geval je iets vertrouwelijks wilt bespreken.

De muteknop werkt nog niet in de betaversie. Voordat je kunt beginnen zul je je iPhone moeten jailbreaken met WinPwn of Pwnage Tool. Daarna installeer je via Cydia of Installer 4 de applicatie Qik. Na het registreren op Qik.com krijg je een sms-bericht toegestuurd waarbij je op een link moet klikken om je account te activeren. Binnen twee minuten ben je aan het live streamen via 3G of Wi-Fi. Onderaan deze pagina staat nog een filmpje over Qik.

LockdownMet Lockdown kun je toegang tot bepaalde applicaties blokkeren door een wachtwoord in te stellen. In plaats van een scherm met tralies kun je ook een aangepaste afbeelding laten tonen wanneer iemand probeert om een geblokkeerde applicatie te starten. Lockdown is te vinden in de categorie System van Cydia.

WAARSCHUWING! Er zijn heel wat mensen die na het gebruik van Lockdown een gebrickte iPhone hebben. Even oppassen dus! Zoals hieronder in de reacties wordt gemeld is er op Apple iPhone School een instructie te vinden hoe te verwijderen.

WbAppWbApp is een nieuwe applicatie, die je via de ModMyiFone-source kunt installeren. Je kunt hiermee een preview krijgen van thema’s die in WinterBoard en SummerBoard beschikbaar zijn. Er zijn ook instellingen beschikbaar, zoals het in- en uitschakelen van de zwarte navigatiebalk, de transparante icoonlabels en dergelijke. WbApp belooft dat het elk thema ondersteunt, maar dat blijkt in de praktijk tegen te vallen.

Van iSlsk is weer een nieuwe versie verschenen. iSlsk 0.3.2 kan nu geïnstalleerd worden op iPhones met firmware 1.1.x waarbij je Installer 3 gebruikt. Er is een editor voor tags toegevoegd, waarmee je de naam van een muzieknummer, het album of de artiest kunt bewerken. Ook kun je een preview beluisteren van de muzieknummers. Er wordt ook nog steeds gewerkt aan een iSlsk-versie voor firmware 2.0 maar die zal waarschijnlijk niet de mogelijkheid hebben om muziek te importeren.

Hieronder nog een filmpje van Qik:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:41
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, installer, islsk, qik, streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.