Opnieuw geval van iPhone-oplichting: 15.000 euro

Drie handelaren uit Haarlem zijn opgelicht in Sittard. In plaats van de gekochte 50 iPhones uit een faillissement kregen ze dozen met papier toegestopt.

Bruine dozen, QuantaNa het drama rond iPhonehelpdesk waarbij er mogelijk honderden gedupeerden zijn en de hoofdrolspeler in het verhaal er met 700.000 euro vandoor ging (we schreven daar eerder al uitgebreid over), lijkt er nu een nieuw geval van iPhone-oplichting te zijn voorgekomen. Drie handelaren uit Haarlem zijn voor 15.000 euro opgelicht. Daarbij was sprake van een nepdeal met vijftig iPhones, die in Sittard geleverd zouden worden.

De politie maakte dat gisteren bekend. De handelaren hadden gereageerd op een advertentie op Marktplaats, waarbij een partij van 228 iPhones werd aangeboden. De partij zou afkomstig zijn uit een faillissement. Bij deze oplichting werd een klassieke truc gebruikt: de verkopers lieten de handelaren op een parkeerplaats bij een supermarkt in Sittard twee iPhones zien. Maar in de dozen die ze vervolgens achterlieten bleek alleen maar papier te zitten.

Via Nu.nl

De dozen op de foto bij dit artikel zijn overigens de mysterieuze bruine dozen die op de parkeerplaats van Quanta werden gesignaleerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2008, 10:41
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.