Skype tijdelijk uit App Store in afwachting van grote update

Skype wacht een grote update voor iPhone, maar in afwachting daarvan is de app uit de Nederlandse en Belgische App Store gehaald.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Skype 5.0 header iPhone‘Vijf keer sneller’, groepschats en een nieuw uiterlijk. Dat zijn de speerpunten die Skype 5.0 op de iPhone moet krijgen. De nieuwe versie van Skype is reeds in Canada te downloaden, maar de app is in afwachting van de update in andere delen van de wereld juist uit de App Store gehaald. Zo is Skype momenteel niet in Nederland en België te downloaden. Skype maakt 9to5Mac duidelijk dat het om een bewuste keuze gaat. Het is nog niet bekend wanneer we Skype weer kunnen downloaden en of dat ook de nieuwe versie 5.0 is.

Skype 5.0 voor iPhone moet soelaas bieden aan het synchroniseren tussen Skype op iOS en andere platformen. Berichten die je uitwisselt via de pc of Mac, moeten in 5.0 ook gewoon op de iPhone getoond worden, wat nu nog niet altijd goed gaat. Versie 5.0 van de chat- en belapp moet ook vriendelijker omgaan met je batterij, beweert Skype in haar blogpost. Het nieuwe Skype ziet er op de eerste beelden alvast fris uit.

Na de nieuwe iPhone-versie van Skype moet ook Skype voor de iPad worden vernieuwd. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.

Update: Skype 5.0 alvast installeren
Zoals reageerder Marvin Dordregter hieronder al zegt, kan je Skype 5.0 nu al installeren via een omweg. Ga naar de App Store -> Updates -> Aankopen. Zoek op Skype en bekijk of je daar ‘versie 5.0’ vermeld ziet staan. Zo ja, dan kan je Skype verwijderen op de iPhone, teruggaan naar het overzicht en hem dan installeren. Je hebt dan de nieuwe versie 5.0, zelfs Nederlandstalig.

Update 11 juni 2014: Skype 5.0 is inmiddels beschikbaar en te downloaden via onderstaande link.

Downloaden: Skype (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 14:14
Categorie Apps
Onderwerpen skype, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.