Skype Qik-app

Microsoft zet Skype Qik eind maart op zwart

Skype Qik houdt er binnenkort mee op. De chatapp waarin korte video's centraal staan, gaat vanaf eind maart met pensioen. Microsoft heeft laten weten dat vele functies ook al in de normale Skype-app zitten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Skype Qik-app
Ken je Skype Qik nog? Skype nam het oorspronkelijke Qik ooit over voor een slordige €100 miljoen toen Skype nog niet in handen was van Microsoft. Later kwam Skype in handen van Microsoft en werden enkele functies van Qix in Skype geïntegreerd. Toch verscheen er later in 2014 de app Skype Qik, een chatapp voor groepsvideochats. Maar aan dit verhaal komt nu een einde, want Microsoft trekt de stekker uit Skype Qik.

Skype Qik houdt er eind maart mee op

Skype Qik is een app waarin korte videoberichten centraal staan. Zo kun je via video’s groepen vrienden op de hoogste stellen van je gemaakte plannen of leuke bezigheden. Microsoft heeft zich echter gerealiseerd dat veel videofuncties ook al aanwezig zijn in de echte Skype-app, waardoor Skype Qik minder bestaansrecht heeft. Zo kun je in Skype ook videogesprekken voeren en filters toevoegen. Skype Qik houdt er vanaf 24 maart 2016 dan ook mee op.

Skype Qik review Bas video Skype Qik review video Bart

Ook voor groepen is Skype op iOS handig, want de functie voor videogesprekken voor groepen wordt de komende tijd uitgerold. Hierdoor is het niet per se nodig om een aparte app als Skype Qik te gebruiken, ook al zijn videogesprekken via de oorspronkelijke Skype wél live, terwijl dat bij Qik niet het geval was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 februari 2016 om 10:44
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.