Simyo nieuwe bundels

Simyo biedt nu ook bellen via Wi-Fi en 4G

Zit jij bij Simyo? Dan profiteer je nu ook bij deze provider van twee handige technieken tijdens het bellen. Vanaf deze week ondersteunt de provider namelijk bellen via Wi-Fi én via 4G.

Simyo met bellen via Wi-Fi en 4G

Een aantal Nederlandse providers ondersteunt al voor langere tijd bellen via Wi-Fi en bellen via 4G, ook wel VoLTE genoemd. Simyo, één van de kleinere providers en dochterbedrijf van KPN, is de nieuwste toevoeging in het rijtje. De functie is alleen mogelijk voor Simyo-klanten met een iPhone sim-only abonnement en dus niet voor prepaidklanten.


Op het forum maakte Simyo de introductie van de nieuwe functies bekend. Beide technieken worden deze week geactiveerd. Een deel van de gebruikers is volgens de provider al omgezet. Ook op de iPhone heb je daar wat aan, want als je minstens een iPhone 6s hebt profiteer je van deze functies. Met Wi-Fi Bellen gebruik je je eigen internetverbinding om te bellen via het netwerk van Simyo. Dit komt van pas als het mobiele bereik beperkt is. Doordat alles nog wel via het netwerk van Simyo loopt, gaat het wel gewoon van je belbundel af.

Bij VoLTE profiteer je bovendien van een snellere verbinding en is de geluidskwaliteit een stuk beter. Bovendien kun je bij bellen via 4G tegelijkertijd gebruikmaken van je 4G-internet. Normaal gesproken wordt je mobiele internet tijdens een telefoongesprek uitschakelt omdat je toestel wisselt naar 2G, maar dat is bij VoLTE dus niet het geval. Hou er ook hier rekening mee dat alles gewoon van je belbundel af gaat. Het kost dan ook geen MB’s om hier gebruik van te maken.

De functies werken alleen als je in Nederland bent. Is het bij jou nog niet geactiveerd? Dan kun je het beste nog tot het einde van de week wachten. Check ook of de functie wel ingeschakeld is op jouw toestel. Voor VoLTE ga je naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data en kies je voor de optie Gesprekken en data. Voor Wi-Fi-bellen ga je naar Instellingen > Telefoon > Bellen via Wi-Fi.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.