National App Development Month: ontwikkel een iPhone-app in één maand

Je kent het wel: je wilt al jaren een boek schrijven of iets anders groots en meeslepends doen, maar het komt er niet van. En met hetzelfde enthousiasme ben je al heel erg lang van plan om een app te maken. Maar ook dat blijft bij plannen. Ian Robinson heeft er een oplossing voor. Hij […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

app-development-monthJe kent het wel: je wilt al jaren een boek schrijven of iets anders groots en meeslepends doen, maar het komt er niet van. En met hetzelfde enthousiasme ben je al heel erg lang van plan om een app te maken. Maar ook dat blijft bij plannen. Ian Robinson heeft er een oplossing voor. Hij heeft de maand november besteed aan National Novel Writing Month (een maand lang schrijven aan een boek) en doet nu het voorstel om december uit te roepen tot National App Developement Month.

Eenendertig dagen lang ga je in je vrije tijd bezig met het maken van een app. Omdat het een door de tijd begrensde periode is, valt de inspanning te overzien. Bovendien hebben de meeste mensen in december wat extra dagen vrij. Ian heeft besloten om in december een iPhone-app te gaan maken, maar wie mee wil doen kan ook besluiten een OS X-app, Windows Phone 7-app, webapp of ander type app te maken. Ian’s app zal te maken hebben met reizen en het wordt een app met functies die hij niet in het huidige aanbod van reisapps kan vinden.

Het gaat er niet om rijk te worden en misschien komt de app wellicht niet eens in de App Store. Het is vooral om jezelf te laten zien dat je vanaf het concept en design tot een werkende app alles zelf kunt doen, ook al blijft het maar een hobby. Maar misschien krijg je de smaak te pakken en heb je over twee jaar een succesvolle appontwikkelbusiness, wie weet. Hulp nodig? Stanford University heeft onlangs weer nieuwe iOS-appontwikkelcursussen online gezet in iTunes U.

Meer info: National App Development Month via The Loop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2011, 15:15
Categorie Apps
Onderwerpen code, objective-c, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.