Shimi: dansende iPhone-dock op Kickstarter verschenen

De Shimi is een iPhone-dock die als een robot kan dansen op je afgespeelde muziek. Speciale apps laten je Shimi ook op andere manieren gebruiken.

ShimiShimi is een dock die van je iPhone een bewegende, dansende DJ maakt. De dock luistert naar de muziek die jij afspeelt, om op basis daarvan mee te dansen. Daarnaast kun je aan Shimi vragen om een bepaald nummer voor je af te spelen. Omdat de dock in feite een kleine robot is, kan hij op je verzoeken reageren door zijn hoofd te schudden of te knikken.

Shimi werd eind juni voor het eerst gepresenteerd, toen er alleen nog maar een op Android werkend prototype was. Inmiddels hebben de makers het project op Kickstarter gezet om geld in te zamelen. Daar staat vermeld dat ze er aan werken om Shimi werkend te krijgen voor de iPhone.

Volgens de makers van Shimi wordt er op het moment gewerkt aan verschillende apps. Hiermee zou Shimi je nieuwe muziek kunnen aanraden, of kunnen reageren op je gezichtsuitdrukking. Iets dat waarschijnlijk mogelijk is door de camera van je iPhone te gebruiken. Er zouden ook nog wat andere app-ideeën in de pijplijn zitten, waarbij Shimi wordt gebruikt bij spelletjes, onderwijs of het maken van muziek.

Je kunt een Shimi bestellen door 169 dollar (inclusief verzendkosten) op Kickstarter te doneren. Het geld wordt pas van je creditcard afgeschreven als het project zijn beoogde bedrag van 100.000 dollar heeft ingezameld. Met 16.000 dollar op zak en nog 28 dagen te gaan, lijkt het project inmiddels al aardig op weg.

De makers van Shimi hebben een opmerkelijk moment gekozen om het accessoire aan te kondigen. Apple kondigt vanavond naar alle waarschijnlijkheid de iPhone 5 aan, die ook een nieuwe dockconnector zou krijgen. Of Shimi deze nieuwe dockconnector zal ondersteunen is nog niet duidelijk. De makers hebben tot het project is afgerond om met de productie te starten. Tegen die tijd zou de nieuwe iPhone vermoedelijk al verkrijgbaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 11:58
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.