Nederlandse ticketdienst Paylogic klaar voor Passbook

De ticketdienst Paylogic gaat gebruikmaken van Passbook om e-tickets voor concerten aan te bieden. Normaal moet je e-tickets van Paylogic afdrukken.

Passbook PaylogicDe ticketdienst Paylogic gaat gebruikmaken van Passbook in iOS 6. Dit liet Paylogic weten in een persbericht. Hierdoor kun je Passbook gebruiken om je ticket voor bijvoorbeeld een concert op je iPhone te zetten, die bij de deur van het evenement wordt gescand. Paylogic is daarmee één van de eerste bedrijven die in Nederland gebruik zal maken van Passbook. Paylogic biedt een ticketingsysteem voor verschillende Nederlandse en ook Europese organisaties.


Verschillende bedrijven en evenementen kunnen gebruikmaken van Paylogic om tickets te verkopen. Boek je een e-ticket bij een bepaald evenement dat gebruikmaakt van Paylogic, dan zal het ook mogelijk zijn om deze ticket in Passbook te zetten. Op het digitale kaartje staat een code, die bij de deur gescand kan worden. Normaal gesproken moeten e-tickets van Paylogic worden afgedrukt. Volgens Paylogic zal Passbook werken bij evenementen van ID&T, Four Artist en het Belgische dance-evenement IloveTechno. De ticketdienst laat aan iPhoneclub weten dat de Passbook-tickets voor IloveTechno op 12 september tijdens de keynote van Apple om 19:00 worden geactiveerd.

Paylogic is één van de eerste Nederlandse bedrijven die ondersteuning voor Passbook in de praktijk zal gaan toepassen. Rabobank zei eerder wel met Passbook te willen samenwerken met MyOrder. De eerste vliegtickets van de Australische luchtvaartmaatschappij Virgin Australia doken onlangs wel op.

Passbook is een nieuwe applicatie in iOS 6, waarin je onder andere tickets en spaarpassen kunt bewaren. Hierdoor hoef je niet langer papieren kaartjes of plastic pasjes in je portemonnee te bewaren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.