iCloud-mailstoring neemt toe naar 1,1%

iCloud heeft momenteel een kleine storing, waardoor 1,1% van de gebruikers zijn getroffen.

icloud_logoGisteren rapporteerden een aantal iPhoneclub-lezers al dat ze last hadden van een storing bij iCloud. Ze kregen al de hele dag geen toegang tot hun e-mail. Apple bevestigde de storing op de statuspagina van iCloud. Op dat moment hadden minder dan 1% van de gebruikers te maken met de storing. Inmiddels is het aantal mensen die last heeft van de storing iets gegroeid, naar 1,1%. De oorzaak van de storing is overigens nog niet duidelijk. Wel beperkt de storing zich volgens Apple tot de maildiensten van iCloud en zijn alle andere iCloud-diensten gewoon beschikbaar.

Apple heeft aangegeven dat ze proberen om de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Voor de meerderheid van de mensen (de overige 98,9%) zal er niets te merken zijn. We zullen laten weten wanneer de storing is opgelost. De website Allestoringen.nl houdt een grafiek bij van de storingsmeldingen die ze de afgelopen uren hebben gekregen. Daaruit is af te leiden dat de piek zo’n 12 uur geleden werd bereikt. Ook vanochtend was er nog een piek:

icloud storingen

Het gaat hierbij om storingen die Nederlandse gebruikers bij deze website hebben gemeld. De grafiek laat dus niet de wereldwijde trend zien (de groei van <1% naar 1,1% is er ook nog niet uit af te lezen). Bij veel gebruikers is Mail niet totaal onbereikbaar, maar duurt het erg lang om berichten binnen te halen. Zodra Mail weer beschikbaar komt, kan het binnenhalen van de berichten ook nog steeds traag verlopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 9:31
Categorie Diensten
Onderwerpen e-mail, storing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.